fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Cum a fost 2015 la Humanitas Fiction

humanitas-2015

În 2015, Humanitas Fiction a oferit publicului cititor cărţi de ficţiune de excepţie, ale căror versiuni româneşti poartă semnătura unor mari traducători: “Supunere” de Michel Houellebecq, cartea-eveniment a anului 2015, “Soloviov şi Larionov”, un nou roman de Evgheni Vodolazkin, autorul bestsellerului “Laur”, “Să nu plângi” de Lydie Salvayre, Premiul Goncourt pentru literatură 2014, “Elisabeth Costello”, roman de referinţă al laureatului Premiului Nobel pentru literatură J.M. Coetzee, două bijuterii literare semnate de Anthony Burgess, “Ochii doamnei mele”, despre viaţa lui William Shakespeare, respectiv “Moartea la Deptford”, dedicată lui Christopher Marlowe, precum şi debuturi traduse în zeci de limbi: “Constelaţia fenomenelor vitale” de Anthony Marra şi “Z.Un roman despre Zelda Fitzgerald” deTherese Anne Fowler, toate apărute în colecţia “Raftul Denisei” coordonată de Denisa Comănescu. Nu în ultimul rând, menţionăm apariţia volumului “Poezii 1908-1920“ din seria “Opere” de Ezra Pound, un proiect editorial de avengură pentru cultura romană, care va fi continuat în următorii ani.

În cadrul tradiţionalelor seri japoneze găzduite de Librăria Humanitas de la Cişmigiu am oferit publicului evenimente de neuitat, cum ar fi lansarea impresionantului roman „Zeii pedepselor cereşti” de Jennifer Cody Epstein, în care discuţiile despre literatură s-au împletit armonios cu secvenţe dedicate civilizaţiei traditionale japoneze.

Patru scriitori Humanitas Fiction s-au întâlnit cu cititorii români în 2015: Eric-Emmanuel Schmitt, Evgheni Vodolazkin, Su Tong si Rui Zink. Vizitele lor au rămas in amintirea noastră prin recordul de asistenţă, sutele de autografe oferite şi satisfacţia de a putea oferi publicului bucuria dialogului cu scriitorul preferat.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
pachete carti nemira

55% reducere la pachete cărți Nemira

Next Article

Reducerile zilei. 4 ianuarie 2016

Related Posts

Total
0
Share