fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Curtea Veche Publishing aduce un omagiu Reginei Maria

Povestile Reginei MariaCurtea Veche Publishing aduce un omagiu Reginei Maria, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la trecerea în neființă a Majestății Sale. Consoarta Regelui Ferdinand I şi mama regelui Carol al II-lea al României a fost supranumită “Regina inimilor” sau “Mama răniţilor” datorită dragostei şi dăruirii pe care le-a arătat în timpul Primului Război Mondial. Însă, dincolo de acţiunile de caritate întreprinse, Majestatea Sa a rămas în memoria românilor şi pentru talentul de a scrie.

Născută pe 29 octombrie 1875, Regina Maria a României, nepoata Reginei Victoria a Angliei şi verişoara primară a Ţarului Nicolae al II-lea al Rusiei, era renumită pentru frumuseţea ei, pentru inteligenţă, simţ diplomatic, altruism şi pasiune pentru artă, poezie şi filozofie. În timpul Primului Război Mondial, Regina Maria a mers pe front alături de doamnele de la curte pentru a îngriji soldaţii români răniţi. Emoţiile resimţite aici au fost reflectate şi în tonul unora dintre poveştile sale, reunite în volumul “Poveștile Reginei Maria” (Curtea Veche Publishing, 2011).

Cartea „Poveştile Reginei Maria” reia poveștile îndrăgite ale Reginei într-un format original, cu fotografii care surprind etapele și momentele decisive din viața Familiei Regale. Volmul reînvie farmecul clipelor de intimitate pe care Majestatea Sa le petrecea povestind cu cei cinci copii. Mai mult, volumul conține și un eseu autobiografic al Reginei Maria, intitulat “Copila cu ochi albaştri”, care reia istoria familiei sale şi  vremurile grele ale războiului. Pentru a onora încă o dată memoria Reginei Maria, Curtea Veche Publishing a editat în 2013 seria de Caiete Regale cu chipurile Reginelor României, cu un design special dedicat “Reginei inimilor”.

Caiet Regal Regina_MariaRecitind “Poveştile Reginei Maria”, ASR Principesa Margareta a României declară, că “Talentul de scriitor al Reginei Maria nu apare altcum decât firesc. Frumoasă, inteligentă, cu farmec şi temperament debordante, străbunica mea a adus literaturii române nu numai un avânt şi o încurajare părintească, dar şi condeiul unui nou scriitor regal. Toate cărţile ei sunt impetuoase, puternice, sensibile şi spontane, de la paginile de jurnal până la suavele poveşti pentru cei mici şi mari”.

Ultimele cuvinte din testamentul Reginei Maria sunt adresate poporului român și țării care i-a devenit casă: Te binecuvântez, iubită Românie, țara bucuriilor și durerilor mele, frumoasă țară, care ai trăit în inima mea și ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă țară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veșnic îmbelșugată, fii tu mare și plină de cinste, să stai veșnic falnică printre națiuni, să fii cinstită, iubită și pricepută. Am credința ca v’am priceput: n’am judecat, am iubit…”

Cumpara cartea cu reducere de aici.

Comunicat de presa Editura Curtea Veche Publishing

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Ce mai invata copiii nostri - cartile care-i fac fericiti si pe parinti

Next Article

"Cei o suta. Agnus Dei", de Gheorghe Schwartz (Editura Curtea Veche Publishing)

Related Posts

Total
0
Share