fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Curtea Veche Publishing la final de Gaudeamus 2012

La cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, ce a avut loc între 21 şi 25 noiembrie 2012, Curtea Veche Publishing a fost prezentă cu numeroase noutăţi editoriale, premii şi reduceri de preţ de până la 50%. Publicul a putut întâlni numeroşi autori, nu mai puţin de zece evenimente având loc la standul editurii.

Conform organizatorilor târgului, peste 110.000 de vizitatori au trecut anul acesta pragul târgului de carte. Mulţi dintre ei s-au oprit şi la standul Curtea Veche Publishing, unde vânzările au fost asemănătoare cu cele de la ediţia anterioară a târgului.

Cititorii i-au putut întâlni la standul Curtea Veche Publishing pe Lucian Croitoru, ce a lansat volumele Politica monetară şi Jaful vs. Dreptul de a nu minţi, Adrian Cioroianu (“Adulter cu smochine şi pescăruşi”), Tudor Octavian, cu volumul de proză scurtă “Jurnal de subiecte pentru povestiri, comedii şi romane mici”, Silviu Gherman cu “Hârtiile Masculului”. ASR Principele Radu al României a prezentat volumul Maşinile Regelui, iar publicul i-a putut întâlni şi pe Ligia Pop şi Margareta Pâslaru. Invitat special al târgului a fost Prof. Bernard Lategan din Africa de Sud, ce a lansat volumul “Teologie, hermeneutică şi transformare socială”.

Publicul mai tânăr a făcut cunoştinţă şi cu BOOK, un personaj de benzi desenate creat special pentru blogul Curtea Veche Publishing. BOOK reprezintă Cartea de Curtea Veche ce evadează din bibliotecă pentru a-şi găsi drumul în viaţă. La târg, Cititorii de Curtea Veche au fost cei care au creat Aventurile lui BOOK la Gaudeamus, ei putându-l desena sau face fotografii cu acesta, multe dintre ele fiind disponibile pe pagina de Facebook Curtea Veche Publishing.

Topul vânzărilor la Curtea Veche Publishing

În topul celor mai cumpărate cărţi s-a aflat Scrisorar” de Mihail Şişkin, o frumoasă poveste de dragoste însemnată sub forma unei colecţii de scrisori, considerată a fi cea mai bună carte de literatură rusă contemporană. Mihail Şişkin este singurul scriitor ce a câştigat toate cele trei mari premii literare ruseşti, iar volumul „Scrisorar” a fost recompensat în 2011 cu cel mai important premiu al literaturii ruse, Marea carte (Bolshaja Kniga).

O surpriză a acestui târg de carte a fost primul roman semnat de Adrian Cioroianu. “Adulter cu smochine şi pescăruşi” s-a numărat printre cele mai bine vândute cărţi de la standul editurii Curtea Veche.

Cărţile de bucate s-au numărat din nou printre preferinţele Cititorilor de Curtea Veche. Pe locul trei în topul vânzărilor s-a aflat Reţete vegane fără foc” de Ligia Pop, o colecţie de reţete gustoase şi sănătoase preparate exclusiv din alimente de origine vegetală netratate termic.

Al patrulea volum în ordinea vânzărilor a fost “Găteşte în 30 de minute cu Jamie”, pe care fanii lui Jamie Oliver l-au găsit la Gaudeamus în premieră naţională. În volumul bogat ilustrat cu paşi necesari obţinerii preparatelor, Jamie Oliver ne învaţă cum să gătim 50 de meniuri complete, fiecare în doar 30 de minute. Cartea este, astfel, indispensabilă în viaţa celor care doresc să nu dea la o parte mâncarea de calitate doar pentru că au o viaţă agitată: “Dacă sunteţi ca mine – vă place mâncarea şi, în plus, aveţi câteva guri înfometate de hrănit când ajungeţi acasă (după o zi lungă!) – atunci daţi-mi voie să vă prezint această metodă complet nouă şi revoluţionară de a găti” (Jamie Oliver).

Pe locul cinci în ordinea preferinţelor cititorilor sa aflat volumul Maşinile Regelui” de ASR Principele Radu al României. Cu numeroase imagini inedite din arhiva personală a Casei Regale, însoțite de explicații ce depăşesc simplele detalii tehnice şi pătrund în viaţa membrilor Familiei Regale, „Mașinile Regelui” este un volum de colecție și un deliciu pentru cunoscători. Cartea-album, apărută în condiţii grafice de excepţie, prezintă automobilele de epocă pe care Majestatea Sa le-a condus de-a lungul timpului, dar şi pasiunea sa pentru avioane.

Sursa: comunicat de presa Editura Curtea Veche Publishing
bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Veste buna pentru colectionari. Inserturi ce pot fi achizitionate incepand de maine!

Next Article

Câștigă două invitații la concertul lui Jessie Ware și Jamie Woon

Related Posts

Total
0
Share