fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Curtea Veche te provoaca sa citesti in familie de Ziua Internationala a Cartii!

Pe 23 aprilie, de Ziua Internaţională a Cărţii, Curtea Veche Publishing lansează o provocare pentru cei care sunt conștienți de importanța lecturii: 25 de minute de lectură în familie în fiecare zi a perioadei 23-27 aprilie! Mai mult, de Ziua Cărţii, Curtea Veche Publishing a pregătit cititorilor reduceri de până la 65% la sute de cărţi, pe www.curteaveche.ro!

Provocare la lectura

Conform statisticilor, în România din ce în ce mai puţini copii citesc, iar numeroşi părinţi sunt într-o situaţie asemănătoare.În sistemul educațional rezultatele sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iarRomânia se află printre ultimele țări europene ca număr de cărţi citite pe cap de locuitor și grad de alfabetizare. Conform Comisiei Europene, peste jumătate dintre români au dificultăţi de înţelegere a ceea ce citesc, lucru cu numeroase efecte negative pe termen lung la nivelul întregii societăți.

Din toate aceste motive, Ziua Internaţională a Cărţii poate fi momentul pentru ca numeroase familii să încerce să stârnească în cei mici dragostea pentru lectură. Curtea Veche Publishing propune tuturor celor ce au copii să organizeze 25 de minute de lectură în fiecare zi a perioadei 23-27 aprilie, în care fiecare dintre membrii familiei să citească, pe rând, câte o poveste. Toate familiile care acceptă provocarea și trimit o dovadă fotografică la adresa cartilecopilariei@curteaveche.ro până pe data de 28 aprilie se înscriu în cursa pentru un raft de cărți.

Curtea Veche Publishing a pus bazele unui program naţional de încurajare a lecturii, bazat pe colecţia „Cărţile copilăriei” și susținut de platforma online http://www.curteaveche.ro/cartilecopilariei/. Programul a fost gândit alături de psihopedagogi pentru a avea un efect real asupra dezvoltării copiilor și cuprinde organizarea pe plan naţional a Cluburilor de lectură „Cărţile copilăriei”, vizite în şcoli, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi, donaţii de carte în mediul rural, ateliere de lectură în librării. Începând cu luna februarie 2014, campania de donaţii “Cărțile copilăriei în fiecare casă” a adus bucuria lecturii în viaţa a aproape 4.000 de copii din medii defavorizate, cu ajutorul partenerilor editurii Curtea Veche de până în acest moment: ING Bank, Cluburile Rotary Iași și Accenture.

Dincolo de toate aceste eforturi, cel mai important este modelul oferit de părinți acasă, de aceea pentru ca cei mici să poată redescoperi plăcerea cărţilor, este nevoie de sprijinul părinţilor. Citindu-le copiilor timp de 25 de minute zilnic, părinţii pot deschide un nou drum către lectură.

Toţi iubitorii de carte şi Cititorii de Curtea Veche sunt aşteptaţi pe 23 aprilie pe www.curteaveche.ro, unde sute de cărţi vor avea reduceri de până la 65%!

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Eveniment Editura Herald: Psihologia buddhista pentru omul contemporan

Next Article

Ziua Internationala a Cartii: 20 de lei cadou de la libraria adevarulshop

Related Posts

Total
0
Share