fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

David Vann vine în România la FILIT 2013

Litera vă invită să îl întâlniți, în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Poezie desfășurat la Iași, pe David Vann, autorul cărții Legenda unei sinucideri, publicată în limba română în 2013.

Legenda unei sinucideriSâmbătă, 26 octombrie, între 12.00 și 14.00, va avea loc în Cinema ArtHouse, Moldova Mall, etajul 6, Sala Roșie, conferința „Întâlnirile «Alecart»”, susținută de David Vann şi Andrew Cowan și moderată de Nicoleta Munteanu şi Emil Munteanu. Conferința va fi urmată de o sesiune extraordinară de autografe susținută de David Vann. Duminică, 27 octombrie, între 15.00 și 16.30, David Vann va participa, alături de Doina Ruşti și Simona Popescu și de moderatorul Cosmin Ciotloş, la dezbaterea „Scriitorii în centru”.

David Vann a înregistrat un succes impresionant cu cartea Legenda unei sinucideri, obţinând mai multe premii pentru aceasta: Médicis étranger, pentru cel mai bun roman străin în Franţa (2010); premiul cititorilor revistei L’Express, Franța, 2010; Premiul Llibreter pentru cel mai bun roman străin în Spania (2011); California Book (2008); Premiul „Grace Paley” pentru proză scurtă (2007). Cel mai recent roman al său, Dirt, a fost publicat în 2013.

Cumpără cartea cu reducere de aici

Legenda unei sinucideri, structurată în cinci scurte povestiri ce înconjoară nucleul unei nuvele centrale, i-a fost inspirată lui David Vann de o sinucidere adevărată. Tatăl său s-a sinucis la patruzeci de ani, când autorul avea 14 ani. Fiecare dintre aceste povestiri se concentrează în jurul relaţiei dintre tată şi fiu, relaţie din care nu lipsesc aventurile pe mare, pescuitul şi armele de foc. Iar în nuvela centrală, tatăl şi fiul se izolează de restul lumii într-un uitat ţinut din Alaska, unde ar trebui să se regăsească unul pe celălalt şi să devină mai uniţi. Mai bărbaţi. Unde ar trebui să înveţe supravieţuirea în sălbăticie şi să vâneze. Însă, odată cu venirea iernii, gestul pare sinucigaş pentru amândoi, pentru tatăl vulnerabil şi pentru fiul care nu este decât un puşti de treisprezece ani. Moartea tatălui prin ochii unui copil iniţiază o explorare de neuitat a relaţiei dintre un tată care îşi iubeşte fiul şi un fiu care are nevoie de tată. Fiecare povestire transformă adevărul în legendă şi literatura în adevăr.

Comunicat de presă Editura Litera

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Din 1 noiembrie Libertatea lansează colecția DVD "Nemuritoarele povești de dragoste indiene"

Next Article

Editura Herald ne invită la Conferința "Educație și cunoaștere în Est și Vest"

Related Posts

Total
0
Share