fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Doar 5 lei: ”Shinsengumi. Ultima garda de samurai a shogunului”, de Romulus Hillsborough

shinsengumi-ultima-garda-de-samurai-a-shogunuluiVrei o carte cu un subiect aparte si care sa te coste mai nimic? Avem recomandarea perfecta: ”Shinsengumi. Ultima garda de samurai a shogunului”, de Romulus Hillsborough. Cartea costa doar 5 lei si o primesti gratuit acasa, prin curier.

Comanda cartea acum

Despre carte:

Caderea shogunatului Tokugawa, care a condus Japonia timp de doua secole si jumatate (1603-1868), constituie cel mai important eveniment din istoria japoneza moderna. Revolutia – Restauratia Meiji – a inceput cu reactia violenta a samurilor fata de decizia din 1854 a shogunului de a deschide „barbarilor din vest“ natiunea izolata de pana atunci. Samuraii au complotat pentru indepartarea shogunului, urmarind sa restaureze puterea imparatului. Sub lozinca „razbunarea cerului“, i-au vanat cu incrancenare pe cei loiali shogunului. Catre sfarsitul anului 1862, hoarde de samurai renegati – ronini – au transformat strazile capitalei imperiale, Kyoto, intr-o mare de sange. Administratia shogunului a creat un corp de elita, numit Shinsengumi („Garda nou-alesilor“), insarcinat cu eliminarea roninilor si a altor dusmani. Cu o brutalitate fara limite, Shinsengumi a devenit cea mai inspaimantatoare forta de securitate a shogunului. Sprijinindu-se pe o documentare minutioasa – scrisori, memorii, interviuri si relatari ale martorilor oculari, Romulus Hillsborough reda o imagine provocatoare si palpitanta a acestei perioade fascinante din istoria Japoniei.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Orice LEGO vine cu un cadou

Next Article

45% reducere la Maestrii SF-ului romanesc

Related Posts

Total
0
Share