fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ecouri Gaudeamus 2012. Editura Herald a fost prezenta cu numeroase noutati editoriale

La cea de-a XIX-a editie a Targului International de Carte Gaudeamus, ce a avut loc intre 21 si 25 noiembrie 2012, Editura Herald a fost prezenta cu numeroase noutati editoriale, premii, reduceri de pret considerabile si un program variat de manifestari. Publicul a putut intalni numerosi invitati de marca ai editurii in jurul lansarilor de carte inedit pregatite, nu mai putin de noua evenimente avand loc la standul editurii.

Conform ultimelor cifre primite din partea organizatorilor targului, peste 110.000 de vizitatori au vizitat anul acesta targul de carte. Noi ne bucuram ca multi dintre acestia s-au oprit si la standul Editurii Herald, unde vanzarile au fost asemanatoare cu cele de la editia anterioara a targului.

Am venit fara asteptari la targ si am incercat să ne bucuram de prezent si de reintalnirea cu cititorii nostri, astfel am avut ocazia sa le cunoastem cat mai bine nevoile. Un targ de carte cum este Gaudeamus a fost un prilej bun pentru networking si un context oportun pentru a aduce un plus de vizibilitate editurii si cartilor. Am fost atenti sa identificam si o serie de proiecte, modele de buna practica, care sa sublinieze importanta si necesitatea culturii si a cartilor in randul oamenilor si care sa inspire cat mai multa lume. La capitolul proiecte culturale, cu ocazia acestui targ ne-am bucurat impreuna cu cititorii de festivitatea de inchidere a editiei 2012 a Campaniei “Te asteptam in librarie!” si decernarea premiilor “Librarul Iscusit”.

Evenimentele Herald s-au bucurat de audienta, reusind sa aduca laolalta invitati deosebiti din spatiul cultural romanesc si cititori din mai multe generatii. Va impartasim pe scurt fiecare eveniment in parte.

Prima zi de targ, miercuri seara ora 17:00, a debutat cu lansarea cartilor : “Filozofia si practica buddhismului tibetan” – DALAI LAMA, in colectia HIMALAYA, “Introducere in Tantra” – LAMA YESHE, în colectia TANTRA.

La eveniment au luat cuvantul : Vlad Sovarel (coordonator), Daniela Andreescu (traducator, coach), Mihai Popa Radu (director Centrul Seeds for Happiness), Vlad Doroican (moderator). In deschidere Joel Silva din Portugalia ne-a incantat cu sunete de vindecare tibetane.

in foto de la stanga la dreapta : Joel Silva (artist, Portugalia), Vlad Doroican (moderator) , Vlad Sovarel (coordonator), Daniela Andreescu (traducator, coach), Mihai Popa Radu (director Centrul Seeds for Happiness).

Filozofia si practica buddhismului tibetan este un volum minunat tradus si editat de Geshe Thupten Jinpa, unde Sanctitatea Sa ofera o privire de ansamblu asupra practicilor buddhismului tibetan, de la cele Patru Nobile Adevaruri la Yoga Tantra Suprema, cu un accent special, ca intotdeauna, pe practicile iubirii, bunavointei si responsabilitatii universale. DALAI LAMA este pretuit pretutindeni ca un important lider religios iar reputatia sa de om al pacii si intelegerii a crescut neincetat. Sfintia Sa a primit numeroase premii nationale si internationale, inclusiv Premiul Nobel pentru Pace in 1989.

Introducere in Tantra, de Lama Yeshe, este prima carte publicata in limba romana de acest autor. Ne-am hotarat sa traducem acest text la initativa generoasa a Danielei Andreescu deoarece e posibil ca foarte multi oameni sa detină conceptii gresite despre ce inseamnă cu adevarat tantra. Speram ca explicatiile lucide si precise ale lui Lama Yeshe, urmare a multor ani de studiu si practica personala, sa le risipeasca pe toate.

Printre cartile de sorginte orientala, Joi seara ora 17:00 ne-am bucurat de lansarea cartii Prajna Paramita Sutra – Sutra despre perfectiunea intelepciunii. Aceasta Sutra este considerata cea mai importanta si mai profunda Sutra din toata invatatura buddhista. Alaturi de noi i-am avut in calitate de invitati pe Domnul Mircea Alin Tocaciu, traducatorul cartii, Domnul Mihai Popa Radu, directorul Centrului Seeds for Happiness si Domnul Aurelian Scrima, directorul Editurii Herald. 

in foto de la stanga la dreapta: Mihai Popa Radu (director Centrul Seeds for Happiness), Mircea Alin Tocaciu (traducatorul cartii), Aurelian Scrima (director Editura Herald )

Joi de la ora 14:30 la ceainaria Gaudeamus a mai avut loc decernarea premiilor LIBRARUL ISCUSIT si LIBRARIA ANULUI. Printre invitati am avut alaturi de noi :organizatorii si participantii concursului „Librarul Iscusit”, directori de retele/librarii,  analisti si ziaristi  in domeniul cartii.

Vineri ora 15:00, cititorii au luat contact la standul Editurii Herald cu lansarea colectiei ARHETIPReligii australiene” – MIRCEA ELIADE, “Gandirea religioasa greaca” – GILBERT MURRAY, “Istoria Daoismului” – ISABELLE ROBINET, “Calea spre Nirvana” – LOUISE DE LA VALLEE POUSSIN. Au luat cuvantul Domnul Valentin Protopopescu (realizator emisiune “Texte si pretexte” Radio Romania Cultural), Domnul Aurelian Scrima si ne-am bucurat de un recital muzical Bach: Andra Tapurica.

in foto de la stanga la dreapta : Valentin Protopopescu (realizator emisiune “Texte si pretexte” Radio Romania Cultural), Aurelian Scrima (director Editura Herald)

In continuarea zilei de vineri, incepand de la ora 16:00 a avut loc lansarea cartii : “Ab Initio, Hiram talmacind ucenicului“, colectia ESOTERICA. Ne-au onorat cu prezenta domnii : Dan Mircea Cipariu, Gelu Voican Voiculescu, Marius Vasileanu; moderator: Aurelian Scrima, recital muzical Mozart: Andra Tapurica. 

in foto de la stanga la dreapta: Marius Vasileanu, Dan Mircea Cipariu, Gelu Voican Voiculescu, Aurelian Scrima.

Ultimul eveniment al zilei de vineri a avut loc la ora 18:30 si s-au lansat cartile: Obarsia luminii – Islamul siit in texte alese“(Allamah Tabataba’i), “Calea vorbirii alese (NAHG AL-BALAGA)” – ALI BIN ABI TALIB, “Poeme Persane” – OMAR KHAYYAM, RUMI, HAFEZ, SAADI, etc., colectia PRINCEPS.

La eveniment au asistat studenti, masteranzi, profesori ai sectiei de limba araba dar si un numeros public, au luat cuvantul, Excelenta Sa, domnul Bahador Aminian Jazi, ambasadorul Republicii Islamice Iran la Bucuresti, prof. dr. George Grigore de la Universitatea din Bucuresti, Alina Alak, presedinta fundatiei Poarta cunoasterii si Aurelian Scrima, directorul editurii Herald, recital poezie persana actrita Anca Pitaru.

Weekend-ul a adus un numar si mai mare de vizitatori la targ, iar la standul Editurii Herald la ora 14:00, a avut loc lansarea cartii : “Sinele de doua milioane de ani” – ANTHONY STEVENS, in noua colectie JUNGIANA. Invitati: Prof. univ. dr. Lavinia Barlogeanu, Gabriela Deniz – psiholog si editor.

in foto de la stanga la dreapta: Gabriela Deniz – psiholog si editor, Prof. univ. dr. Lavinia Barlogeanu.

Incepand cu ora 16:00, in aceeasi zi de sambata cititorii editurii Herald s-au putut intalni cu cel mai vandut autor roman al editurii la evenimentul: Mexicul retrait de Vasile Andru , “Mituri precolumbiene (Mexic – America Centrala – Peru)” de LEWIS SPENCE , “Tamoanchan si Tlalocan – Topografie sacra in Mesoamerica“, LOPEZ ALFREDO AUSTIN , din colectia Cultura si Civilizatie. La sfarsitul evenimentului Domnul Vasile Andru a acordat autografe.

In ultima zi de targ, duminica am avut ocazia sa oferim cadoul nostru muzical pentru cititorii nostri cu ocazia inchiderii campaniei “Te asteptam in librarie 2012”. Carti bune, atmosfera pozitiva, premii valoroase, calatorii exotice si momente muzicale. Trupa Anda Dimitriu&Friends a fost invitata si a insufletit atmosfera cu muzica live. Multumim participantilor la tombola, partenerilor nostri media cat si sponsorilor.

in foto : extragerea Tombolei din campania “Citeste si calatoreste cu o carte de la Editura Herald

In topul celor mai cumparate carti la targ s-au aflat titlurile proaspat lansate:

“Filozofia si practica buddhismului tibetan “de Dalai Lama, colectia Himalaya, ” Introducere in Tantra ” de Lama Yeshe, colectia Tantra, “Poeme persane” colectia Princeps, “Religii australiene” de Mircea Eliade, colectia Arhetip, “Mintea ca întâmplare” de David J. Linden, colectia Mathesis si sa nu uitam de cartea lui Rene Guenon “Ezoterismul crestin”in colectia Philosophia Perennis.

Multumim tuturor celor care au vizitat targul si tuturor cititorilor editurii Herald.

Pana la viitoarea intalnire la un targ de carte, va asteptam cu drag sa cititi cartile noastre, intelepciune pentru minte si inima! 

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Carti la promotii de la Adevarul pentru luna decembrie

Next Article

Ne place ce citim. Recomandarea zilei (03.12.2012)

Related Posts

Total
0
Share