fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ecranizare dupa Istoria iubirii de Nicole Krauss, bestseller Humanitas Fiction

Istoria iubiriiRomanul Istoria iubirii de Nicole Krauss – o mare poveste de dragoste care traverseaza spatiul si timpul, din Polonia anilor ’40 pana in New York-ul zilelor noastre – a fost ecranizat de regizorul Radu Mihaileanu cu titlul Povestea iubirii. O noua editie, avand afisul filmului pe coperta, aparuta simultan cu premiera filmului din cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) 2017, este disponibila in librariile din toata tara.

Publicat in Statele Unite in 2005, romanul Istoria iubirii i-a adus lui Nicole Krauss consacrarea internationala, scriitori importanti precum laureatul Premiului Nobel pentru literatura J.M. Coetzee sau Susan Sontag remarcand nasterea unei voci de anvergura a literaturii contemporane. Istoria iubirii a fost desemnata Cartea anului de Amazon.com si s-a numarat printre cartile finaliste la Orange Prize, Prix Femina Étranger si Prix Médicis Étranger, fiind recompensata cu William Saroyan Prize for International Literature si Prix du Meilleur Livre Étranger. Romanul a fost tradus in peste 30 de tari, printre primele editii numarandu-se si cea in limba romana, publicata in colectia „Raftul Denisei“, in versiunea regretatei Antoaneta Ralian.

„Prin Istoria iubirii, Nicole Krauss a intrat cu drepturi depline in lumea literelor americane.“ (Susan Sontag)

„Un roman minunat, plin de tandrete si originalitate.“ (J.M. Coetzee)

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
top cărți

Autorii români se mențin în fruntea vânzărilor pe elefant.ro

Next Article
Ii urasc, ma!

Lansare de carte: Ii urasc, ma!. O antologie a pamfletului. De la cronicarii munteni la Pamfil Seicaru

Related Posts

Total
1
Share