fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ediții în mai multe limbi străine pentru bestseller-urile Lucian Boia

lucian-boia160Peste douazeci de volume au aparut in seria de autor dedicata lui Lucian Boia la Humanitas incepand cu lucrarea sa publicata in 1997, Istorie si mit in constiinta romaneasca, care a ramas de atunci un punct de reper in redefinirea istoriei nationale si s-a bucurat in anii ce au urmat de traduceri in engleza, germana, maghiara, poloneza si bulgara.

In curand patru dintre volumele lui Lucian Boia, bestsellerurile Germanofilii, De ce este Romania altfel?, Sfarsitul Occidentului? si Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930 si 1950, vor putea fi citite in germana, franceza, italiana, maghiara, poloneza si engleza in cele opt editii straine aflate in lucru. Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930 si 1950, cartea care a generat numeroase dezbateri in 2011, apare zilele acestea intr-o editie revazuta si adaugita, in care autorul completeaza lista celor 120 de personaje istorice cu 20 de nume semnificative ale vietii intelectuale romanesti din perioada 1930–1950, cu un accent special pe evolutia lor in primii ani ai regimului comunist.

Editia 2013 pastreaza sectiunea iconografica, veritabila istorie in imagini a intelectualitatii romanesti, si ofera cititorului bucuria unei carti cartonate, cu supracoperta si hartie de volum tonata, publicata in conditii grafice deosebite.

Primul eveniment ce aduce in atentia publicului aceasta noua editie va avea loc in prezenta autorului si a profesorului univ. dr. Alexandru Florin Platon, sambata, 26 octombrie, de la ora 11.00, in cadrul targului de carte Bookfest de la Iasi organizat la Universitatea “Al. I. Cuza”, in Sala Pasilor Pierduti.

Greu de gasit o alta tara care sa fi trecut, ca Romania, prin atatea regimuri politice de-a lungul unui singur deceniu. O relativa democratie pana la sfarsitul anului 1937. Regimul personal al regelui Carol II din februarie 1938 pana in septembrie 1940. Statul national-legionar din septembrie 1940 pana in ianuarie 1941. Puterea concentrata in mainile Conducatorului: generalul (apoi maresal) Ion Antonescu (deja asociat cu legionarii in lunile anterioare), din ianuarie 1941 pana in august 1944. Scurta etapa democratica (cu destule limitari, de altfel) din august 1944 pana in februarie 1945. Guvernarea Petru Groza, comunizanta, din martie 1945 pana la sfarsitul lunii decembrie 1947. Iar la 30 decembrie 1947, odata cu proclamarea Republicii Populare Romane, intrarea deplina intr-un sistem comunist. In doar zece ani, o succesiune de sapte regimuri, acoperind intreg evantaiul politico-ideologic, de la extrema dreapta la extrema stanga si de la democratie la totalitarism. Astazi! stim care a fost, de fiecare data, deznodamantul. Cei de-atunci n-aveau de unde sa stie.

Vezi aici toata seria de autor Lucian Boia

Sursa articol: comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Un weekend de poveste. Reduceri de 40% la mii de cărți și eBook-uri

Next Article

Parfum C-THRU impreuna cu revista Joy din noiembrie

Related Posts

Total
0
Share