fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Editura Adenium anunta lansarea celei de-a doua editii a concursului sau de debut

adeniumEditura Adenium anunţă lansarea celei de-a doua ediții a concursului său de debut, pentru următoarele genuri literare și/sau grafice:

  • 1. Poezie
  • 2. Proză
  • 3. Eseu
  • 4. Teatru
  • 5. Literatură pentru copii
  • 6. Bandă desenată & miniatură grafică.

Concursul, care se va desfaşura anual, face parte din strategia editurii de a sprijini autorii încă nedebutaţi în volum.

Concurenţii sînt invitaţi să expedieze prin poştă, pe adresa editurii, manuscrisele pe care doresc să le înscrie în concurs.

Coletul va conţine două plicuri:

  • – Unul care va conţine manuscrisul în format print şi electronic (CD, stick etc).
  • – Unul care va conţine datele dv. de identificare: nume prenume, adresă, număr de telefon, adresa de poştă electronică.

Atenţie! În locul numelui şi prenumelui, manuscrisele vor fi „semnate” cu un motto, care va fi menţionat şi pe plicul ce conţine datele de identificare.

Manuscrisele sînt aşteptate la sediul Editurii Adenium, pînă pe data de 15 mai 2013, data poştei.

Într-o primă etapă, editura va selecta cele mai bune zece manuscrise pentru fiecare dintre cele șase categorii de opere supuse concursului. Ulterior, cele patruzeci de manuscrise pentru genurile literare pentru adulți vor fi supuse atenţiei unui juriu alcătuit din scriitori şi critici literari.

Un alt juriu specializat va evalua propunerile din domeniul literaturii pentru copii, benzilor desenate şi al graficii miniaturale.

Pentru fiecare gen din concurs, vor fi declarate cîştigătoare volumele care vor obţine cea mai mare medie a notelor acordate de membrii juriilor.

Cîştigătorii vor fi anunţaţi la începutul lunii septembrie.

Tipărirea celor patru volume declarate cîştigătoare va începe imediat după anunţarea învingătorilor. Volumele vor lansate la Gaudeamus, tîrgul de carte de toamnă de la Bucureşti şi se vor bucura de sprijinul integral al editurii în procesul de promovare – publicitate, serviciu de presă, alte lansări publice. Autorii premiaţi vor primi cîte 50 de exemplare din cărţile lor pentru propria lor activitate de promovare.

Cum se știe din comunicatele noastre și din presă, volumele declarate cîștigătoare la ediția de anul trecut au apărut, au fost lansate la tîrgul de carte de toamnă și la alte evenimente din toată țară, au provocat ecouri în presa de specialitate.

În rezumat:

– concurs de debut pentru poezie, proză, eseu, teatru, literatură pentru copii, bandă desenată&grafica miniaturala

– termen de expediţie: 15 mai 2014

– Adresa editurii: Aleea Copou nr. 3, Iaşi

PS Poate sînt necesare cîteva precizari: 1. Prin autor nedebutat înţelegem autor care nu a publicat nici o carte, indiferent de domeniu. 2. Concursul este deschis tuturor autorilor de limbă română, indiferent daca au domiciliul în ţară sau nu. 3. Deciziile juriilor sînt suverane, definitive, irevocabile.

Liviu Antonesei, director editorial Editura Adenium

 

bogdan
Total
0
Shares
2 comments

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Ultimele ore de transport gratuit la orice carte

Next Article

Spiderman pe DVD: Colectia "Omul Paianjen", impreuna cu Gazeta Sporturilor

Related Posts

Total
0
Share