fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Editura Adenium la Salonul International de Carte de la Chisinau

Editura Adenium vă invită la cea de-a XVIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, care se desfășoară între 3 și 6 aprilie la Chișinău și la care participă expozanți din România, Republica Moldova, Germania, Rusia și China.

afis-chisinau--mic

Nu ratați cele patru zile extraordinare, în care vă așteptăm cu selecția celor mai frumoase volume de povești, benzi desenate și versuri pentru copii, cu o expoziție de ilustrații de carte în original și cu două evenimente organizate special pentru tinerii vizitatori.

Primul eveniment pe care l-am pregătit va avea loc joi, 3 aprilie, de la ora 11.00, în CIE „Moldexpo”, Pavilion 3, Sala de conferințe. Lansarea volumelor IV și V din seria O inimă de Broscuță. Poveste pentru toate vârstele (autor Gheorghe Vîrtosu) va fi moderată de Victor Eftodi de la Studioul de Animație 3D Froggy Heart și se va bucura de prezența Adrianei Nazarciuc, directorul Editurii Adenium și editorul celor cinci volume deja apărute. În premieră, vor rula proiecții de animație 3D cu etapele procesului de producție a desenului animat O inimă de Broscuță, pe care Studioul Froggy Heart îl realizează. Fiecare cititor care va păși în lumea Inimii de Broscuță are șansa de a participa la atelierele de creație și de a câștiga premiile-surpriză pregătite cu drag de Editura Adenium.

afis-chisinau-capra-mic

Al doilea eveniment la care vă așteptăm, „Creangă în versuri și imagini”, se va desfășura vineri, 4 aprilie, de la ora 9.45, în CIE „Moldexpo”, Pavilionul 3, Sala de conferințe. Vom lansa volumele Amintiri din copilărie. Povestiri. Album de benzi desenate (scenariu de Liviu Antonesei și Adriana Nazarciuc; ilustrator Șerban Andreescu) și Capra cu trei iezi și alte povești în versuri (autor Lidia Batali; ilustrator Adrian Barbu). La evenimentul moderat de Eugenia Bejan (director-adjunct al Bibliotecii Naționale a Copiilor „Ion Creangă”) sunt invitați Adriana Nazarciuc și copiii de la Centrul „Atlant”, coordonați de prof. Victoria Garabajiu.

Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău, lansat în aprilie 1997, este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ce au loc în ultimii ani în Republica Moldova, cu scopul de a susține editarea, difuzarea și promovarea publicațiilor pentru copii și tineri. În cadrul Salonului de Carte de anul acesta se vor desfășura lucrările Simpozionului „Servicii inovative de bibliotecă pentru copii și adolescenți” și Forumul Copiilor, la care vor participa laureații Concursului Republican „Pagini din istoria familiei mele”.

Salonul se va încheia cu decernarea premiilor de către juriul format din personalități ale culturii și literaturii din Republica Moldova. La ediția de anul trecut, Editura Adenium și-a adjudecat Premiul „Simpatia copiilor” și Premiul „Cea mai reușită grafică a cărții”, pentru primele trei volume din seria O inimă de Broscuță. Poveste pentru toate vârstele (autor Gheorghe Vîrtosu).

Comunicat de presa Editura Adenium

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Premii tentante la un concurs organizat de Nemira

Next Article

Happy Wishlist revine si la inceput de aprilie

Related Posts

Total
0
Share