fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Editura Adenium lanseaza Colectia Universalis

image001La începutul lunii martie, Editura Adenium inaugurează, cu două titluri speciale, Colecția UNIVERSALIS. Sub sloganul „Când cuvintele fac dragoste”, vă propunem două traduceri incitante, care poartă semnătura lui Șerban Foarță.

Erosonetele lui Giorgio Baffo sunt de o sinceritate dezarmantă. Mentor al lui Casanova, Baffo scrie într-un limbaj poetic picant, evocând imagini de un erotism pur. Sonetele palpită între copertele cărții ca într-un fierbinte festival al senzualității. Guillaume Apollinaire este foarte ferm în privința lui Baffo, considerând că, fără el, „n‑am avea idee de decadența voluptuoasă a Serenissimei Republici. Prin el, cunoaștem viața sexuală a Veneției, cu serbări, cu osterii, cu cazinouri, cu jocuri de noroc, cu dansatoare și cu călugărițe liber­tine”.

Discipol al lui Mallarmé, Pierre Louÿs vede în actul erotic descris în poemele din volumul Femeia (1889-1891) un ritual de adorație, cu valențe mistice și chiar religioase. Fără a eluda imaginea fiorului carnal, versurile sale se înlănțuie într-un flux și reflux de aclamații închinate iubirii.

Ambele traduceri poartă amprenta lui Șerban Foarță, el însuși un binecunoscut scriitor și critic literar, traducător și profesor universitar.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=2adb44b45&unique=184f69294&redirect_to=http%253A%252F%252Fwww.elefant.ro%252Fedituri%252Fadenium-2624.html”]Vezi aici cartile Editurii Adenium[/button]

Cele două titluri sunt destinate cititorilor peste 18 ani și vor putea fi achiziționate din librării și de pe site-ul www.adenium.ro.

 

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Ai 10 lei? Cumpara-ti cateva carti...

Next Article

În spatele cortinei (recenzie la cartea "Fetițele. Rude sărmane", de Ludmila Ulițkaia)

Related Posts
Editura Publisol
Citește mai mult

Cărți noi de la Editura Publisol

Editura Publisol lansează, în această lună, două romane în care ficțiunea se îmbină atât de bine cu realitatea…

Total
0
Share