Editura Herald anunță lansarea celei mai noi colecții de carte, intitulată Autobiografia – un proiect care reunește cărți valoroase, ce oglindesc viața și faptele unor mari gânditori ai lumii.
Deoarece ilustrează vieți fascinante, colecția „Autobiografia” are ceva de oferit tuturor cititorilor. Caracterul său dinamic este imprimat de varietatea personalităților prezentate și a domeniilor în care s-au remarcat: politică, știință, filosofie, literatură, psihologie, spiritualitate. Oricine se poate simți încurajat raportându-se la inovatori ce inspiră prin perseverența și tenacitatea cu care și-au urmărit ideile, prin caracterul, metodele și scopurile care, la vremea lor, au scandalizat, uimit sau transformat societatea.
Apariții editoriale în Colecția Autobiografia:
Prin Povestea vieții mele, magistralul Benjamin Franklin ne introduce în lumea Americii coloniale de secol XVIII. Sinceritatea cu care omul de știință dezvăluie detaliile vieții sale este cuceritoare și memorabilă, iar lecțiile de viață pe care ni le împărtășește sunt la fel de prețioase și acum. De origini umile (fiul unui lumânărar), Franklin a reușit să se distingă încă din adolescență prin sârguința, cumpătarea și firea sa întreprinzătoare.
[button target=”_blank” url=//event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=184f69294&unique=3e082c9e7]Cumpără cartea cu reducere[/button]
Viața mea și psihanaliza, publicată prima dată în 1925, este scrisă de Sigmund Freud în bine‑cunoscutul său stil convingător, direct și sincer. Pe lângă colaborările și controversele mai mult sau mai puțin aprinse avute cu diferite figuri marcante ale psihologiei moderne, printre care și C.G. Jung, Freud își expune propria dezvoltare intelectuală și profesională, ce coincide practic cu nașterea și dezvoltarea conceptelor și a metodei psihanalizei. În cuvintele sale (scrise în 1935), „aceste pagini sunt străbătute de două teme: povestea vieții mele și istoria psihanalizei; ele sunt strâns întrețesute. Această autobiografie arată în ce fel a ajuns psihanaliza să reprezinte întregul conținut al vieții mele și presupune în mod corect faptul că nicio experiență personală nu prezintă interes în comparație cu relațiile pe care le am cu această știință”.
[button target=”_blank” url=//event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=184f69294&unique=6cac0c1b2]Cumpără cartea cu reducere[/button]
Lumea interioară a unui titan al literaturii clasice ruse ni se dezvăluie cu sinceritate și fără ocolișuri în Spovedania lui Lev Nicolaevici Tolstoi. Descoperim un om cu educație superioară, cultivat, dar frământat de neliniști spirituale și de o îndoială care îl măcina lăuntric, aducându-l pe marginea prăpastiei.
Tolstoi analizează întrebările fundamentale ale omenirii în raport cu divinitatea, dorește să afle care este menirea lui în această lume și de ce a fost creat. Avem de-a face cu relatarea unei chinuitoare călătorii spirituale a unui om care la un moment dat a încetat sa creadă în Dumnezeu și a pornit pe ceea ce el însuși considera a fi o cale greșită, un drum al orgoliului, al plăcerilor deșarte, care nu duc nicăieri.
[button target=”_blank” url=//event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=184f69294&unique=bd153d639]Cumpără cartea cu reducere[/button]
Colecția Autobiografia se va lansa sâmbătă, 4 iunie, la ora 16:30, în cadrul Salonului International de Carte Bookfest. Evenimentul se va bucura de prezența a doi invitați speciali: Anca Irina Ionescu (Traducător) și Ioana Socolescu (Senior Editor Herald).
Comunicat Editura Herald