fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Editura Humanitas ne pregateste o noua aparitie in Colectia “Raftul Denisei”

KATE MORTON s-a născut în 1976 în sudul Australiei, fiind cea mai mare dintre cei trei copii ai familiei. A studiat arta dramatică la Trinity College din Londra, pentru ca mai târziu să absolve prestigioasa Academie Regală de Artă Dramatică din capitala Marii Britanii. Dar nu dramaturgia avea să îi aducă celebritatea, ci scrisul. S-a înscris la cursurile Universităţii din Queensland, departamentul de literatură engleză, pe care le-a absolvit şefă de promoţie.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=2adb44b45&unique=184f69294&redirect_to=http%253A%252F%252Fwww.elefant.ro%252Fcarti%252Fautori%252Fkate-morton-12574.html”]Vezi aici cartile scrise de Kate Morton[/button]

Şi-a continuat studiile cu o lucrare de masterat care a avut drept temă tragedia în literatura epocii victoriene. În prezent este doctorand al aceleiaşi Universităţi din Queensland, departamentul de literatură contemporană, cecetând modul în care se îmbină elementele gotice şi misterul în romanul contemporan. Primul său roman, Casa de la Riverton (The House of Riverton), publicat în Australia în 2007, i-a adus un succes răsunător şi recunoaşterea internaţională, fiind tradus în peste treizeci de limbi. A fost considerat de Sunday Times drept cea mai bine vândută carte a anului 2007 în Marea Britanie şi de New York Times drept cea mai bine vândută carte a anului 2008 în Statele Unite ale Americii.

Tot în 2007 a câştigat General Fiction Book of the Year în cadrul Australian Book Industry Awards, în 2008 fiind nominalizată la categoria Most Popular Book, în cadrul British Book Awards.

Cel de-al doilea roman al său, The Forgotten Garden (2008), s-a bucurat de la fel de mult succes şi a fost considerat de Sunday Times drept cea mai bine vândută carte a acelui an în Marea Britanie.

noutati la Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Nemira va asteapta la Cluj, in Caravana Gaudeamus

Next Article

Sa radem cu "Trei intr-o barca", de Jerome K. Jerome

Related Posts

Total
0
Share