fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Editura Litera la Bookfest 2022

Bookfest 2022

În perioada 1-5 iunie, Editura Litera este prezentă la Târgul de Carte Bookfest și suntem mai nerăbdători ca niciodată să ne reîntâlnim față în față cu cititorii noștri!

Vă așteptăm la standul Editurii Litera, Pavilionul B2 Romexpo, pe parcursul celor 5 zile, cu peste 900 de noutăți editoriale, cărți și albume de colecție, reduceri de până la 40%, cadouri la achiziții de carte Litera și o pleiadă de evenimente literare cu invitați și autori de marcă: lansări de carte și sesiuni de autografe.

Cărțile-eveniment ale acestei ediții le veți găsi doar la standul Editurii Litera și sunt semnate de cel mai recent laureat al Premiului Nobel pentru Literatură – Abdulrazak Gurnah. Abandon și Paradis sunt primele cărți ale câștigătorului Nobel din 2021 publicate de Editura Litera în România și oferă cea mai bună ocazie pentru a descoperi stilul magnific și impresionant al autorului.

La cererea cititorilor, a iubitorilor de viață, teatru și frumos, actrița Maia Morgenstern revine pe scena scriitorilor cu un nou volum autobiografic – Eu sunt Maia, un jurnal la fel de emotiv și încărcat de amintiri. Maia Morgenstern este invitată specială a Editurii Litera la Bookfest, cu ocazia lansării oficiale a noului volum din colecția de autor Litera.

Raftul celor mai spectaculoase albume și enciclopedii va găzdui, printre multe altele, și deja celebrul album Scriitori. Viață și operă, marca Dorling Kindersley, ce explorează viețile celor mai mari scriitori ai tuturor timpurilor. O selecție de astfel de albume o veți găsi în exclusivitate la Editura Litera, la prețuri foarte bune.

Cititorii care doresc să își completeze colecțiile vor găsi la standul Editurii Litera toate volumele din bine-cunoscutul imprint Carte pentru toți, din îndrăgitele colecții Blue Moon, Buzz Books și Clasici Contemporani Litera, dar și titluri bestseller de dezvoltare personală, nonficțiune, istorie și timp liber. Părinții și copiii de toate vârstele vor avea de unde alege cele mai frumoase cărți ale copilăriei, dar și de studiu și de autocunoaștere, toate la prețuri foarte accesibile.

Invitata de onoare la această ediție a Salonului de carte Bookfest este Japonia. Pentru toți cititorii pasionați de cultura japoneză, dar și pentru cei care vor să afle mai multe despre aceasta, fie că derivă din ficțiune, fie din nonficțiune, enciclopedii, cărți motivaționale, la standul Editurii Litera sunt disponibile titluri tematice precum Japonisme, Arta de a fi mulțumit; Mica enciclopedie Ikigai; Heaven de Mieko Kawakami; Curajul de a fi fericit de Ichiro Kishimi și Fumitake Koga ; Până nu se răcește cafeaua de Toshikazu Kawaguchi și altele.

Alături de o selecție foarte bună a titlurilor, la prețuri excepționale, cititorii vor avea parte la standul Editurii Litera nu doar de o paletă foarte variată de cărți și momente memorabile dedicate lecturii, ci și de cadouri: astfel, pe 1 iunie, la orice achiziție de carte Litera, în baza fiecărui bon, se oferă un pachet de bomboane M&M; pe toată perioada târgului, la orice bon Litera de peste 99 de lei se oferă – la alegere – o sacoșă de pânză personalizată cu mesajul „Te citesc“ (ilustrație Mura), sau o sacoșă de iută cu insignă de cititor.

La Cafeneaua Scriitorilor din standul Editurii Litera, vom putea dezbate împreună, alături de scriitorii celor mai noi titluri din colecția „Biblioteca de proză contemporană“, titluri precum Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte,de Alexandru Lamba,volumul colectiv Dragostea când doare, Femei de iasomie,deIonel Bușe și multe altele. Vă propunem, așadar, o invitație deschisă la o serie de evenimente de lansare, lecturi și discuții scriitoricești dedicate cititorilor, scriitorilor și cărților care ne fac viața mai frumoasă.

Programul Evenimentelor Litera la Bookfest 2022

Joi, 2 iunie, 15.45-16.45 – Cafeneaua Scriitorilor, Standul Editurii Litera 

 • Lansare de carte și sesiune de autografe:
 • Femei de iasomie“, de Ionel Bușe, roman câștigător al premiului al III-lea la concursul Primul roman (ediția I) organizat de editura Litera, roman editat în colecția „Biblioteca de Proză Contemporană“.
 • Participă: autorul Ionel Bușe, Radu Aldulescu, Ilona Duțu. Evenimentul marchează startul ediției a II-a a concursului de manuscrise Primul roman.

Vineri, 3 iunie, 16.00-17.00 – Cafeneaua Scriitorilor, Standul Editurii Litera  

 • Lansare de carte și sesiune de autografe:
 • Fuga. Amintirile unui medic transilvănean“, de dr. Horst Joseph Hermann
 •  Invitați: Christopher Hermann, Bedros Horasangian – scriitor, analist politic, Nicolae Drăgușin, cercetător științific la Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”
 • Moderează Justina Bandol, redactor coordonator Editura Litera

Vineri, 3 iunie, 17.00-17.30 – Cafeneaua Scriitorilor, Standul Editurii Litera  

 • Lansare de carte și sesiune de autografe:
 • O privire spre Asia. Amintirile unui ambasador“, de Viorel Isticioaia-Budura 
 • Invitați: Excelența Sa, domnul Ambasador Viorel Isticioaia-Budura; Floriana Jucan – jurnalist; Gabriel Gafița – scriitor, fost ambasador; Bedros Horasangian – scriitor, analist politic.   Moderează Justina Bandol, redactor coordonator Editura Litera

Vineri, 3 iunie, 17.30 – 18.00  – Cafeneaua Scriitorilor, Standul Editurii Litera  

 • Lansare de carte și sesiune de autografe:
 • Ultimul cuvânt. Retrăind fenomenul Pitești în prezența autorului Alin Mureșan
 • Invitați: Bedros Horasangian, Radu Vancu, Theodor Paleologu
 • Moderează Justina Bandol, redactor coordonator Editura Litera

Sâmbătă, 4 iunie, 13.00-14.00 – Cafeneaua Scriitorilor, Standul Editurii Litera  

Sâmbătă, 4 iunie, 14.10-15.00 – Cafeneaua Scriitorilor, Standul Editurii Litera  

 • Lansare de carte și sesiune de autografe:
 • Greier de topaz“,de Florin Spătaru
 • Participă: Doina Ruști, Anca Șurian Caproș, Florica Courriol, Florin Spătaru

Sâmbătă, 4 iunie, 15.00-16.00 – Cafeneaua Scriitorilor, Standul Editurii Litera  

Sâmbătă, 4 iunie, 16.00-17.00 – Cafeneaua Scriitorilor, Standul Editurii Litera  

 • Lansare de carte și sesiune de autografe:
 • Dragostea când te doare“, volum colectiv „Biblioteca de Proză Contemporană“
 • Participă: Andrei Panțu, Florin Spătaru, Ligia Pârvulescu, Liviu G. Stan, Cristian Fulaș, Radu Aldulescu, Radu Găvan, Delia Hügel, Allex Trușcă, Dorian Dron, Laura Sorin, Dan Sociu, Emilia Toma, Irina Georgescu Groza, Doina Ruști, Cosmin Leucuța. Moderează: Cristina Bogdan.

Sâmbătă, 4 iunie, 17.00-18.00 – Cafeneaua Scriitorilor, Standul Editurii Litera  

Duminică, 5 iunie, 11:00-12:00 – Cafeneaua Scriitorilor, Standul Editurii Litera  

 • Lansare de carte și sesiune de autografe:
 • Eu sunt Maia“, de Maia Morgenstern
 • Invitați: Maia Morgenstern, Bedros Horasangian, Carmen Tănase.
 • Moderează Monica Grecu

Duminică, 5 iunie, 12.00-13.00 – Cafeneaua Scriitorilor, Standul Editurii Litera  

Programul de vizitare Bookfest 2022:

 • Miercuri, 1 iunie: 10.00-20.00
 • Joi, 2 iunie: 10.00-20.00
 • Vineri, 3 iunie: 10.00-21.00
 • Sâmbătă, 4 iunie: 10.00-21.00
 • Duminică, 5 iunie:10.00-20.00

Intrarea este liberă! Vă așteptăm!

Comunicat Editura Litera

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
BOOKS50

BOOKS50 - 2 zile cu cele mai mari reduceri la cărți

Next Article
Bookfest 2022

Topul celor mai vândute cărți Litera la Bookfest 2022

Related Posts

Total
0
Share