fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Editura Trei lanseaza colectia “Educatie si formare”

Joi, 4 decembrie, incepand cu ora 18:00, Editura Trei ne invita la libraria Carturesti Verona pentru a asista la lansarea colectiei “Educatie si formare”, o colectie destinata atat cercetatorilor, profesorilor, formatorilor cat si tuturor celor interesati de domeniul educatiei si formarii profesionale.

Alaturi de coordonatorul colectiei Lucian Ciolan, vor fi prezenti si Romita Iucu, Traian Bruma si Vasile Dem. Zamfirescu.
In cadrul evenimentului invitatii vor prezenta primele trei carti ale colectiei dedicate “invatatii vizibile” si anume:

educatie-si-formare-editura-trei

“Invatarea vizibila. Ghid pentru profesori” de John Hattie

Cumpara cartea cu reducere

Rod al efortului de sintetizare a peste 50 000 de cercetări, incluzând 250 de milioane de elevi, “Învăţarea vizibilă. Ghid pentru profesori” identifică, pe baze riguros ştiinţifice, care sunt cei mai eficienţi factori din procesul de predare-învăţare. Într-o lume preocupată de aspectele conjuncturale ale activităţii didactice (politici educaţionale, management şcolar etc.), John Hattie se întoarce la „viaţa de zi cu zi” a profesorilor şi elevilor. Axată pe procesele specifice lecţiei şi interacţiunilor profesor–elev, cartea oferă criterii clare şi obiective pentru orice educator care doreşte să aleagă cele mai bune căi de optimizare a învăţării.
Volumul se concentrează asupra obiectivelor didactice stimulatoare, asupra importanţei clarificării la clasă a criteriilor de reuşită şi a progresului individual al elevului şi asupra felului în care evaluarea continuă poate motiva atât profesorul, cât şi elevii. Educatorii şi cercetătorii din domeniul pedagogiei vor găsi aici sfaturi practice pentru implementarea celor mai adecvate strategii didactice, precum şi studii de caz şi liste de sarcini pentru diversele etape ale instruirii.

“Formarea inovatorilor. Cum cresti tinerii care vor schimba ziua de maine” de Tony Wagner

Cumpara cartea cu reducere

Ce fel de educaţie poate ajuta copiii de azi pentru a reuşi în era informaţiei şi a inovării? Cum poate fi încurajată creativitatea tinerilor angajaţi? În ce mod părinţii pot cultiva curiozitatea şi inventivitatea celor mici? Plecând de la triunghiul joc-pasiune-determinare, Tony Wagner reface traseul formativ al câtorva dintre cei mai străluciţi inovatori ai zilelor noastre, de la inginerul care a contribuit decisiv la crearea primului iPhone, la activişti sociali care născocesc, în Africa, „biciclete” ieftine pentru depănuşat. Pe lângă interviurile cu aceste minţi pline de creativitate, Wagner discută şi cu profesorii şi părinţii acestor inovatori. Scopul său este să arate cât de importantă este o copilărie în care sunt încurajate pasiunile celor mici şi cât de mult contează modelul personal al dascălilor dedicaţi. De asemenea, sunt descrise câteva dintre liceele şi facultăţile americane cele mai vizionare ca programă şi ca abordare interdisciplinară.

“Teorii contemporane ale invatarii. Autori de referinta” de Knud Illeris

Anuta Stanculeanu
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Salut, eu sunt Anima...

Next Article

Dezvoltarea armonioasa a bebelusului

Related Posts

Total
0
Share