fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Emanuel Copilaș – noul coordonator al colecției Colloquium de la Editura Adenium

Începând cu luna septembrie a anului 2016, Emanuel Copilaș este noul coordonator al colecției de volume dedicate științelor sociale și politice, Colloquium. Colecția apare la Editura Adenium și se bucură deja de recunoaștere din partea publicului avizat. Colecția Colloquium a fost nominalizată la categoria „cea mai bună colecție”, în cadrul  celei de-a IV-a ediții a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, 2015.

Emanuel CopilașEmanuel Copilaș (1983) este lector doctor la departamentul de Științe Politice din cadrul Universității de Vest, Timișoara. Este autorul lucrărilor Geneza leninismului romantic. O perspectivă teoretică asupra orientării internaționale a comunismului românesc, 1948-1989, Iași, Institutul European, 2012; Incursiuni în istoria politică și intelectuală a secolului XX, Iași, Adenium, 2014; Națiunea socialistă. Politica identității în Epoca de Aur, Iași, Polirom, 2015. A publicat articole în diferite volume colective și reviste de specialitate: East European Politics and Societies, Sfera Politicii, Studia Europaea, Revista de Științe Politice, Revista Română de Geografie Politică, Impact Strategic, Geopolitica, Annales Universitatis Apulensis Series Historica, Anuarul Institutului de Istorie George Baritiu Series Historica, Valahian Journal of Historical Studies, Romanian Review of International Studies, Political Studies Forum, Geographica Timisensis, Colloquium Politicum, South East European Journal of Political Science, Colocviu Strategic, Symposion. Colaborator ocazional al revistelor Observator Cultural, Cultura, Timpul, și al platformei Criticatac. Domenii majore de interes: teoria relațiilor internaționale, ideologii politice, economie politică, sociologie politică, istorie politică, radicalism politic.

Emanuel Copilaș: „ Editura Adenium s-a impus în ultimii ani ca o prezență dinamică și serioasă pe piața de carte românească. Unul dintre principalele domenii în care prezența inovatoare a editurii este vizibilă este cel social-politic. Lucrările din această categorie sunt reunite în colecția Colloquium, care a ajuns deja la șaptesprezece titluri publicate în ultimii trei ani, sub fructuoasa coordonare a profesorului universitar ieșean Daniel Șandru. Ne propunem ca pe viitor să consolidăm structura colecției care va deveni, cu siguranță, una dintre cele mai relevante surse de informare științifică din România în domeniul științelor politice și sociale, contribuind la afirmarea, recunoașterea și totodată la diversificarea acestui domeniu în mediul academic și nu numai.”

colloquium-3

Colecția Colloquium se conturează ca un proiect ale cărui obiective sunt să prezinte ORIGINAL, să provoace ESENȚIAL și să promoveze UNIVERSAL cultura social-politică din spațiul românesc. Cărțile din această colecție se adresează specialiștilor și studenților din această arie academică, precum și tuturor celor interesați de înțelegerea conceptelor subsumate demersurilor cu privire la politic și a mecanismelor ideologice și instituționale ce asigură funcționalitatea politicii. Totodată, colecția își propune deschideri epistemologice spre zonele teoretice și discursive aflate în conexiune cu spațiul politic, așa cum sunt sociologia, antropologia, relațiile internaționale și studiile europene, studiile de securitate, jurnalismul și științele comunicării. Sunt încurajate, în acest sens, atât demersurile de natură normativă, cât și cele de factură empirică, în ideea configurării unui dialog democratic între reprezentanții comunității academice și specialiștii în științe sociale și politice, pe de o parte, și profesioniștii diverselor arii de competență din spațiul socio-politic, jurnaliști, comentatori și analiști politici, precum și publicul larg, pe de altă parte.

Colecția Colloquium are trei dimensiuni distincte: COLLOQUIUM. Esențial (abordează conceptele fundamentale din domeniul științelor sociale și politice, prin intermediul unor volume semnate de tineri specialiști români recunoscuți în plan național și internațional), COLLOQUIUM. Universal (al cărei scop este traducerea în limba română a lucrărilor de specialitate esențiale pentru domeniul științelor sociale și politice) și COLLOQUIUM. Original (cu obiectivul de a promova cele mai recente analize semnate de autori români și/sau străini în domeniul științelor sociale și politice).

Colegiul științific este format din: Dan Pavel, Aurelian Crăiuțu, Sorin Bocancea, Sabin Drăgulin, Sergiu Gherghina, Ruxandra Ivan, Sergiu Mișcoiu, Michael Shafir, Silviu Rogobete, Robert Reisz, Vladimir Pasti, Ovidiu Gherasim-Proca.

Până în prezent, în Colecția Colloquium au apărut 17 volume, disponibile în librării și pe site-ul Adenium.

Comunicat Editura Adenium

Vezi și recenziile scrise de Emanuel Copilaș pe bookuria.info

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
bucharest photofest

Bucharest Photofest (10-20 septembrie)

Next Article
Mireasa tânără

Mireasa tânără, de Alessandro Baricco

Related Posts

Total
0
Share