fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Emma Watson are propriul club de lectură

Emma Watson are propriul club de lectură. Actrița Emma Watson este o susținătoare activă a mișcării #MeToo, un star de top și, de câteva luni, are un club de lectură, deschis promovării literaturii feminine. Autoarele pot proveni din orice mediu și pot fi de orice rasă sau religie, cunoscute sau anonime. Actrița este atât de implicată în noul său proiect, încât a scris și Cuvântul înainte al cărții „Outrageous Acts and Everyday Rebellion”, de Gloria Steniem. (Vogue)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

The Uninhabitable Earth”, de David Wallace-Wells. Alarmă despre sfârșitul istoriei. Cartea lui David Wallace-Wells este o estimare, o probabilitate, o eventualitate, o concluzie, dar, mai presus, o alarmă despre sfârșitul istoriei. Omenirea este în vârful unui arc și pivotează primejdios între triumf și ruină. Nepăsarea aduce catastrofele climatice care pot sfârși domnia omului pe Terra dacă specia nu-și schimbă rapid obiceiurile. (The Guardian)

World of Dawn”, de Shawn Gale. Unde duc problemele cu legea. Adolescenții au destule probleme și fără a intra în încurcături legale. Patru băieți fug de așa ceva doar pentru a da de… o nouă planetă, plină cu scorpioni gigantici, prădători zburători, haite nebune de lupi, furtuni de nisip și râuri otrăvite. Plus umanoizi agresivi. (Vancouver Sun)

Vezi și recomandările din Lista Dianei

„Thorn-Field”, de James Trettwer. Spinii dependenței. Colecția de povestiri scurte semnate de James Trettwer este un debut promițător. Mai multe metafore leagă fragmentele de istorisiri, iar cea principală este simbolul spinilor dependenței. Poluarea din mină, omniprezentă, „are tentacule groase și invazive”. (Calgary Herald)

„Peter May” despre „The Man with No Face. „Am fost jurnalist pentru The Scotsman și, în anii 1970, am mers la Bruxelles. La vremea aceea se credea că acolo se găsește o organizație birocratică, cu slujbe numai pentru bărbați și care colcăia de corupție”. Evenimente reale, trăite de fostul jurnalist Pater May, stau în centrul cărții „The Man with No Face”, care abordează inclusiv asasinarea încă nerezolvată a politicianului francez Jean de Broglie, în 1976. (Press and Journal)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
WOW Sale

WoW Sale la Elefant: 70 de lei reducere și transport gratuit

Next Article
Pacienta tăcută

Pacienta tacuta, de Alex Michaelides (Editura Litera, 2019)

Related Posts

Total
0
Share