fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Eveniment: lansarea volumului Isus între tâlhari – scrieri de istoria artei și a culturii, de Grigore Arbore

Cu prilejul constituirii fondului de carte Donația Prof. Dr. Grigore Arbore, Editura Litera și Muzeul Național de Artă al României organizează marți, 6 noiembrie, ora 17:15, lansarea volumului Isus între tâlhari – scrieri de istoria artei și a culturii, de Grigore Arbore.

Cartea o poti cumpara si de aici, cu 26% reducere

La acest eveniment vor vorbi despre carte Excelența Sa domnul Mario Cospito, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Italiene în România, academician Dinu C. Giurescu și academician Razvan Theodorescu. Evenimentul va avea loc în Sala de Marmură Neagră a Muzeului Naţional de Artă al României și se va bucura de prezența autorului.

Prezentul volum este rezultatul unor cercetări asidue și îndelungate și cuprinde 12 eseuri de istoria artei și a culturii, incluzând o tematica variată, ce merge, bunăoară, de la repere sinaite în cristalizarea unor tipuri iconografice, la Renașterea italiană, ajungând până la Colecția Siberiană a lui Petru cel Mare sau la cartografia venețiană până la începutul secolului XVIII. Studiul principal, care dă și titlul cărții, tratează despre Crucificarea lui Antonello da Messina, tablou aflat în colecțiile Muzeului Brukenthal din Sibiu. Structurată în două secțiuni („Certitudinea metodei și simbolul“ și „Umbre în secolul Luminilor“), cartea demostrează prin elaborările sale minuțioase amplul orizont intelectual și de investigație al autorului.

 * * *

Într-o lume care a uitat să (mai) citească, Editura Litera are curajul să pună un pariu cu fiecare dintre noi. Care sunt argumentele sale? O ofertă editorială pentru toate gusturile şi pentru toate nivelurile de pregătire. De la ficţiune, istorie, bestseller internaţional şi ghiduri turistice, până la cărţi pentru copii, dicţionare şi auxiliare de limbi străine, enciclopedii şi atlase. O calitate ireproşabilă a tiparului. O selecţie riguroasă, făcută de specialişti, pe baza cererilor unui public exigent. O echipă tânără, formată din profesionişti cu experienţă în domeniu. Oameni care pun mare preţ pe cartea-obiect. O comoară de citit, de înţeles, de făcut şi de primit cadou, de lăsat moştenire. Ceva trainic. Util. Frumos. Adevărat. Adică toate câte au fost uitate. Şi regăsite. Te regăseşti în cărţile Editurii Litera. Pentru că înseamnă cultură. Nu maculatură.

Sursa: comunicat Editura Litera
bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Castiga trei carti la un concurs de bun venit

Next Article

Eveniment: lansarea cartii Lauda monotoniei, de Markó Béla (Editura Curtea Veche)

Related Posts
Clubul de carte Litera
Citește mai mult

Invitație la Clubul de carte Litera!

Jurnalistul cultural Marius Constantinescu este amfitrionul întâlnirilor cu cititorii în clubul de carte Litera. Ajuns în al șaptelea…

Total
0
Share