fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Evenimentele Adenium la Bookfest 2015. Urmareste zi de zi pe Bookuria.info

DSC_0044

Adenium vă așteaptă la Bookfest cu noutăți editoriale și prețuri speciale la standul C 32 din Pavilionul C4.

lectiiEvenimentele Adenium la Bookfest încep joi, 21 mai. La ora 14:30, la Cafeneaua Literară Julius Meinl, va avea loc lansarea volumului Lecții de seducție. O reflecție profundă, din perspectiva celei mai intime fațete personale (autor Pilar Sordo, traducător Angelica Lambru). Lansarea va fi moderată de Andrei Giurgia și îi va avea ca invitați pe Alice Năstase Buciuta și Daniela Șerban.

Lecțiile de seducție, în număr de 12 și asociate lunilor anului, relansează fantezia, dar nu ca pe ceva sordid sau murdar, cum se întâmplă de multe ori, ci ca pe ceva pozitiv, curat; o vedem, mai degrabă, legată de seducție sau de reanimarea propriei lumi interioare, pe care o proiectează, în același timp, către ceilalți. Seducția nu are doar o finalitate sexuală. O femeie seduce pentru a fi simpatică, pentru a se simți atrăgătoare sau pentru a putea captiva atenția celor din jur și a se afirma ca lider în relațiile sale de serviciu. Un lider trebuie să fie seducător; de aceea, conceptul de seducție aplicat în această carte implică, în plus, capacitatea de a-l învălui pe celălalt sau pe tine însuți cu aripile unui înger, cu o aură, cu o energie specială care se poate manifesta în chip firesc, deși, în cea mai mare parte, se învață.

Pilar Sordo este una dintre cele mai cunoscute autoare de cărți de dezvoltare personală din America Latină. Psihologă de mare prestigiu, își desfășoară activitatea profesională în Santiago de Chile, oferind, în plus, consultanță unităților de învățământ din întreaga țară, precum și pentru numeroase companii naționale sau internaționale.

joi

Tot joi, de la ora 16:30, pe scena Agora, va avea loc lansarea revistei TIMPUL numărul 194. Vor participa Daniel Cristea-Enache, Emil Hurezeanu, Radu Vancu, George Bondor, Claudiu Komartin, Daniel Șandru și Andrei Giurgia. Această ediție a revistei conține un supliment dedicat Festivalului Serile Filmului Românesc TIMPUL 2015, eveniment cultural care s-a desfășurat la Iași în perioada 6-10 mai 2015.

În editorialul din acest număr, George Bondor scrie despre „Publicul cititor și sfera publică românească” în contextul creat de Salonul Internațional de Carte Bookfest 2015. Paginile de anchetă conțin opinii pe marginea POEZIEI lui Mircea Cărtărescu. Articolele sunt semnate de Ioana Pârvulescu, Ștefan Baghiu și Radu Vancu.

Pornind de la ideea că epoca noastră a fost uneori descrisă ca universalizare a „rațiunii cinice”, George Bondor, coordonatorul paginilor de filosofie, vă invită să citiți articolele semnate de Cristian Iftode, Daniel Nica, Mihai Laurențiu Fuiorea și Cristina Voinea.

Paginile 12-13 ale numărului din luna mai conțin un interviu realizat de Daniel Șandru cu Sergiu Nistor, comisarul guvernamental care a coordonat proiectul prin care Sibiul a obținut titlul de Capitală Culturală Europeană.

Numărul 194 al revistei TIMPUL conține și alte articole semnate, printre alții, de: Raluca Știrbăț, Ioan Stanomir, Alexandru Radu, Claudiu Komartin, Angelo Mitchievici, Daniel Cristea-Enache, Lucian Dîrdală, Mioara Anton, Adina Scutelnicu.

AMENAJARE-STAND-2

Nr. 194 al revistei va fi disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție de presă Inmedio, rețelele de librării Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași), rețeaua de distribuție Monitorul de Botoșani și în format digital pe elefant.ro. On line, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente.

Evenimentele Adenium la Bookfest continuă!

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

“PRIMUL PAS” DE KLAUS IOHANNIS, lansare și sesiune de autografe la Bookfest 2015

Next Article

„Photo London” sau competiţia între giganţi

Related Posts
revista UZP
Citește mai mult

Revista UZP nr. 26/2022

Primul aspect care poate fi menționat în legătură cu numărul 26/2022 al Revistei UZP este aria largă de…

Total
0
Share