fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

«Fara ideal», de Henryk Sienkiewicz (Editura Litera)

02_Nobel.inddLa nivel filozofic, romanul pune in discutie criza culturii de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Ros de scepticism, incapabil de a-si canaliza energia spre un tel anume, protagonistul principal devine exponentul unei atitudini estetice in sine (isi contempla propriile stari si trairi psihice), fara nici o finalitate practica. Prin intermediul sau, Sienkiewicz realizeaza un convingator portret al decadentului in literatura polona, dezvaluind degenerarea simtului patriotic al nobilimii poloneze, anacronismul unor forme de viata si nevoia de reimprospatare a resurselor culturale. Sinuciderea personajului este semnificativa in acest sens.

Cumpara cartea cu reducere de aici

„… acordarea acestui premiu de catre Academie il celebreaza nu doar pe autor, dar si poporul al carui fiu este, si lasa marturie ca natiunea aceea are o parte a ei in patrimoniul universal, ca eforturile ei sunt rodnice si ca se cuvine sa supravietuiasca pentru binefacerile aduse umanitatii.“- Henryk Sienkiewicz, Discursul de la Stockholm, 1905

Biblioteca pentru toti initiaza prima serie de literatura universala dedicata scriitorilor laureati ai Premiului Nobel pentru Literatura. Colectia Nobel cuprinde selectia celor mai cunoscute opere ale lor.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Cele mai vandute carti la Bookfest 2013

Next Article

Cu ce lecturi intampinam vacanta?

Related Posts

Total
0
Share