fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Florin Bican si Bogdan Ghiu printre laureatii editiei a 3-a a Galei Bun de Tipar

reciclopediaJoi, 15 mai, de la ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naționale a României au fost desemnați câștigătorii celei de-a treia ediții a Galei Industriei de Carte din România.

Printre propunerile laureate la această ediție a Galei s-au numărat și două proiecte editoriale ale Grupului Editorial Art. Astfel, la categoria Cea mai bună carte a anului – carte pentru copii și tineret, Editura Arthur a câștigat pentru al treilea an consecutiv premiul cel mare. De data asta volumul lui Florin Bican, Reciclopedia de povești cu rimă și fără tâlc, lucrare distinsă și cu premiul Trofeul Arhur, a cules laurii. În anii precedenți, volumele colecției Cărțile mele, Care-i faza cu cititul? și Ce poți face cu două cuvinte. Juniorii, coordonate de Liviu Papadima, obținuseră premiul la această categorie.

Un alt moment important al serii de 15 mai, a fost decernarea premiilor pentru cea mai bună traducere. Categorie unde competiția a fost foarte echilibrată, așa cum a ținut să menționeze și președintele juriului, și unde au fost nu mai puțin de doisprezece finaliști. Cu toate acestea, Bogdan Ghiu, traducătorul impresionantului volum Mii de platouri, semnat de Gilles Deleuze și Felix Guattari, a plecat acasă cu premiul cel mare pentru efortul său de a adapta în limba română “o carte care nu încetează să devină realitate mondială.”

Lista completă a premiilor poate fi consultată aici.

Comunicat de presa Editura Art

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Pana la 50% reducere la Colectia Suspans de la Nemira

Next Article

Reduceri la carti pentru copii si dezvoltare personala

Related Posts
Editura Corint
Citește mai mult

Editura Corint la Gaudeamus 2022

Editura Corint vă așteaptă, în perioada 7-11 decembrie, la cea de-a 29-a ediție a Târgului de carte Gaudeamus,…

Total
0
Share