fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Fostul lider catalan Puigdemont, cu cărți la închisoare

Puigdemont

Fostul lider catalan Puigdemont, cu cărți la închisoare. Fostul președinte al Cataloniei, Carles Puigdemont, a vizitat deținuții din închisoarea germană în care a stat după ce guvernul său a organizat un referendum neautorizat privind desprinderea regiunii de Spania. Puigdemont nu s-a dus cu mâna goală, ci cu 100 de volume de autori catalane traduse în germană, pentru foștii săi „colegi de suferință” de la închisoarea din Neumuenster. (660 citynews)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

Doggerland”, de Ben Smith. Surpriza intrigii. Viitorul apropiat este unul al solitudinii și al izolării. Asta spune povestea imaginată de Smith, despre un tânăr numit „băiatul”, care repară turbine la o fermă eoliană și care comunică doar cu „bătrânul”. Undeva în spatele acestor aparențe de plictiseală și banalitate se ascunde o intrigă teribilă. (The Guardian)

Copiii sunt mai fericiți cu cărțile clasice. Atunci când părinții le citesc seara celor mici, efectul este mult mai pronunțat dacă volumul este classic, în format print, decât electronic, arată un studio recent al Spitalului de Copii al Universității Michigan. (US News)

Ultimul interviu al lui Prince. Pentru cei care doresc să meargă în spatele vedetei uimitoare care a fost Prince, cartea „Prince: The Last Interview and Other Conversations” reunește toate interviurile pe care le-a dat artistul, inclusive pentru ziarul școlii la care a învățat. Cu o Introducere a criticului Hanif Abdurraqib, volumul arată că starul aborda fiecare interviu sperând că „va fi înțeles dincolo de abilitățile sale muzicale supranaturale”. (Mercury News)

Secretele publicate ale longevității centenarilor. Scriitoarea neo-zeelandeză Renee Hollis a realizat interviuri cu 120 de centenary și le-a reunite în volumul „Keepers of History: New Zealand Centenarians Tell Their Stories”. „Am întâlnit o doamnă care lua autobuzul să meargă să joace bingo de patru ori pe săptămână. Asta a menținut-o, plus sentimentul că este conectată cu alți oameni”, explică autoarea. (Stuff)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Corabia magiei

Corabia magiei, de Robin Hobb (Editura Nemira, 2019)

Next Article
Pelerinul vrăjit

Lansare de carte: Pelerinul vrăjit, de Nikolai Leskov

Related Posts

Total
0
Share