fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

“Frumoasele straine” de Mircea Cartarescu, acum si in limba germana

frumoasele straineMircea Cartarescu este asteptat de publicul si presa din Germania si Austria, pentru evenimentele dedicate editiei in limba germana a volumului sau de povestiri Frumoasele straine, aparut recent la prestigioasa editura vieneza Paul Zsolnay, in traducerea lui Ernest Wichner. Timp de aproape o saptamana Frumoasele straine, un bestseller al Editurii Humanitas, va prilejui intalniri cu presa, lecturi publice si sesiuni de autografe la Berlin, Saarbrücken, Ingolstadt, München, Salzburg, Graz si Viena.

Die schönen Fremden este cea de-a patra carte a lui Mircea Cartarescu aparuta la Paul Zsolnay Verlag, dupa publicarea trilogiei Orbitor – Die Wissenden, Der Körper si Die Flügel.

“Frumoasele straine este o carte despre scriitori, o satira exploziva la adresa vietii scriitoricesti de la noi si din alte parti ale lumii. Titlul e ludic si reprezinta […] o metafora a scriitorilor insisi, care sunt adesea, chiar pentru apropiatii lor, niste frumoase straine, admirate, dar neintelese, fiindca vorbesc un soi de limba straina. Literatura e, in fond, o eterna straina pandita de riscul malentendu-ului, al rastalmacirii, al prejudecatii. Sunt trei nuvele in acest volum: prima, comèdia scriitorului fata cu administratia. Miezul cartii si bucata cea mai complexa e comèdia turneelor scriitoricesti in strainatate. A treia e comèdia vizitelor scriitorilor tineri in provincie, in vremea comunismului.

Cele trei valuri ale comèdiei mari se sparg in nenumarate mini-comedii: traducatorii si criticii improvizati, interviurile si reportajele, specificul local si cate altele.” (Ioana Parvulescu, Romania literara)

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
versuri din manuscrise

Lansare de carte: Versuri din manuscrise de Mihai Eminescu

Next Article
Colierul

Colierul, de Cheryl Jarvis

Related Posts

Total
0
Share