fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Gabriela Adamesteanu, autorul lunii in libraria online libris.ro

Libraria online libris.ro a desemnat-o pe Gabriela Adamesteanu drept autorul acestei luni. Pe langa faptul ca puteti sa-i cumparati cartile cu o reducere de 20%, puteti primi si autograful autoarei. Vezi aici cartile oferite de libris.ro.

adamesteanu

Despre Gabriela Adamesteanu:

Cind a preluat, ca redactor-sef, in septembrie 1991, revista 22 a Grupului pentru Dialog Social, Gabriela Adamesteanu avea in urma 26 de ani de munca in edituri, ca redactor. Romanele Drumul egal al fiecarei zile (1975) si Dimineata pierduta (1984) si povestirile Daruieste-ti o zi de vacanta (1979) si Vara-primavara (1989) ii adusesera cele mai importante premii nationale, iar spectacolul, devenit clasic, realizat la Teatrul Bulandra de Catalina Buzoianu in 1986 largise succesul Diminetii pierdute.

In mai 2005, cind se reintoarce la literatura, Gabriela Adamesteanu lasa in urma doua carti de publicistica – Obsesia politicii, 1995 si Cele doua Romanii, 2000 – si o activitate intensa dedicata independentei presei si democratizarii societatii romanesti. In 2003, la editura Polirom ii apare romanul Intilnirea, reeditat, in versiune definitiva, in 2007. Din 2005, cind Dimineata pierduta este publicata la Gallimard, scrierile ei au fost, sau urmeaza sa fie traduse, la edituri importante, in Franta, Spania, Statele Unite, Italia, Ungaria, Israel, Germania, Bulgaria, Rusia, Estonia, Polonia, Olanda. In 2008, Polirom a inclus cartile Gabrielei Adamesteanu in colectia sa de „Opere”.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

A aparut revista Capsunica Nr.16, însotita de un SUPERCOLIER in forma de calut

Next Article
carti pentru copii

Enciclopediile si jucariile educative, in topul cadourilor pentru copii

Related Posts

Total
0
Share