fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

George Friedman, celebrul politolog si scriitor publicat de Editura Litera, vine la Bucuresti!

Urmatorii 100 de aniGeorge Friedman, autorul cărților Următorii 100 de ani și Următorul deceniu, apărute la Editura Litera, este așteptat la București pentru a susține o conferință. Evenimentul va avea loc joi, 16 mai, la Banca Națională a României, sub egida BNR și a guvernatorului acesteia, Mugur Isărescu.

George Friedman, politolog american, este fondatorul şi preşedintele STRATFOR, cea mai importantă agenție privată de analiză geopolitică. Deseori considerat un expert media, el este autorul a şase cărţi, printre care două titluri apărute la Editura Litera: Următorii 100 de ani şi Următorul deceniu.

Următorii 100 de ani este cartea prin care, alături de autor, putem arunca o privire în viitor. O explorare fascinantă a tiparelor istorice și geopolitice datând cu sute de ani în urmă, volumul ne oferă o serie de previziuni uimitoare despre schimbările majore pe care le va aduce cu sine secolul XXI, la nivel mondial. Vom afla care sunt motivele ce vor sta la baza viitoarelor conflicte, care naţiuni vor pierde puterea economică şi care o vor câştiga şi cum ne vor afecta noile orientări tehnologice şi culturale. Cine va declanșa un nou război mondial și ce coaliții se vor forma? Ce stat va deveni o importantă putere mondială? Cine va fi motorul unui nou Război Rece? Următorii 100 de ani ține ascunse între paginile sale răspunsuri surprinzătoare la aceste întrebări.

Urmatorul deceniu

În volumul Următorul deceniu, Friedman analizează următorii zece ani şi provocările iminente care vor pune la încercare SUA şi lumea întreagă. În opinia autorului, următorul deceniu va fi o perioadă de tranziţie majoră. Deşi greu de imaginat acum, războaiele din lumea islamică se vor domoli, vom învăţa să trăim cu terorismul, iar realităţile tehnologice şi energetice vor vira în direcţii neaşteptate. SUA se vor apropia de o înţelegere cu Iranul, în timp ce China se va confrunta cu o criză economică și politică. O schimbare fundamentală se va petrece în relaţiile dintre Statele Unite şi Israel şi, din punct de vedere economic, vom trece dintr-o perioadă în care criza financiară domina lumea într-o epocă în care lipsa forţei de muncă se va simți pretutindeni. Rezultatul este o analiză captivantă asupra viitorului apropiat, dirijată de o mână avizată.

Editura Litera este singura editură din România care l-a tradus și publicat pe George Friedman, cărțile menționate mai sus apărând pe piața de carte în 2012, în colecția Bestseller.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Focul pasiunii (pachet Lira). 5 titluri cu doar 59.90 lei

Next Article

Titlurile Reader's Digest cu 10% reducere

Related Posts

Total
0
Share