fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Gheorghe Sasarman, 72 de ani. La multi ani!

Gheorghe_SasarmanIeri, 9 aprilie, autorul Gheorghe Săsărman a împlinit 72 de ani. Scriitor, jurnalist, doctor în teoria arhitecturii, Gheorghe Săsărman s-a născut în Bucureşti, în 1941, într-o familie greco-catolică refugiată din Ardealul de Nord. A debutat ca scriitor în 1962, scrierile sale speculative sau SF alternând cu unele realiste sau fantastice.

A publicat volume de proză și romane, două traduse în Germania, respectiv Franța și Spania, povestiri și nuvele în reviste literare, antologii şi volume colective din România, Germania, Franţa, Italia, Spania, Polonia, Ungaria, Japonia.

Fiind unul dintre cei mai valoroşi scriitori de SF din România, volumul său, Cuadratura cercului, va fi inclus în seria Maeştrii SF-ului românesc, în cadrul colecţiei Nautilus.

Volumul Cuadratura cercului de Gheorghe Săsărman, apărut în 1975 într-o ediție cenzurată, tradus apoi în Franța şi în Spania, este al treilea în cadrul noii serii, Maeştrii SF-ului românesc, şi va fi tipărit în ediție integrală. Anul acesta este programată şi apariția ediției americane a volumului, traducerea fiind semnată de celebra scriitoare Ursula K. Le Guin.

Citeste mai mult pe blogul nemira.ro

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Editura All ii asteapta pe clujeni la targul de carte Gaudeamus cu reduceri de pana la 40%

Next Article

Anna Godbersen implineste astazi 32 de ani

Related Posts

Total
0
Share