fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Google celebreaza printr-un logo special 130 de ani de la nasterea lui Franz Kafka

FRANZ KAFKA este celebrat de GOOGLE printr-un logo special, la aniversarea a 130 de ani de la naşterea lui. Logo-ul reprezintă o sinteză a operei “Metamorfoza”, povestea halucinantă şi grotească a unui agent de vânzări mărunt care se transformă peste noapte într-o gânganie urâtă.

franz_kafkas_130th_birthday-1976005-hp

FRANZ KAFKA s-a născut acum 130 de ani, pe 3 iulie, la Praga, într-o familie de evrei, fiul comerciantului Hermann Kafka şi al Juliei Kafka. Limba maternă a lui KAFKA, în care a şi scris mai târziu, a fost germana.

[button target=”_blank” style=”” class=”” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=2adb44b45&unique=184f69294&redirect_to=http%253a%252f%252fwww.elefant.ro%252fcarti%252fautori%252ffranz-kafka-5485.html”]Vezi aici cartile lui Franz Kafka[/button]

Reprezentant al prozei moderne, scriitorul a exercitat o influenţă decisivă asupra literaturii postbelice. Romanele sale se caracterizează printr-o viziune halucinantă, grotescă, stranie asupra realităţii, marcată de expresionism şi suprarealism, în care condiţia tragică a omului este reprezentată parabolic.

Romanele şi nuvelele lui FRANZ KAFKA, inspirate din filosofia lui Soren Kierkegaard, exprimă fie sentimentul tragic, împins la paroxism, al individului expus presiunii distructive a unui monstruos aparat birocratic (“Procesul”, 1925, “Colonia penitenciară”, 1919), fie imposibilitatea omului de a descifra sensul existenţei sale civice (“Castelul”, 1926), fie dezintegrarea relaţiilor interumane (“Metamorfoză”, 1915). Impresia de coşmar şi tensiunea dramatică, specifice scrierilor lui Kafka, sunt sugerate prin suprapunerea logicului cu absurdul, în formă de parabolă, obsesivă.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Libraria Humanitas Kretzulescu gazduieste o seara americana

Next Article

A aparut revista Usor de Crosetat nr. 69

Related Posts

Total
0
Share