fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Grupul Editorial Corint, în topul editurilor recunoscute de CNCS în domeniul Istorie

CNCS

Grupul Editorial Corint obține recunoașterea Consiliului Național al Cercetării Științifice (CNCS), prin încadrarea în cea mai înaltă categorie valorică, în urma competiției de evaluare și clasificare a editurilor, colecțiilor și revistelor științifice, desfășurată sub egida CNCS la finele anului trecut.

Conform rezultatelor finale ale evaluării pentru perioada 2020–2024, din domeniul Științelor Umaniste, la domeniul „Istorie și studii culturale”, Editura Corint, după ce a obținut un rezultat excelent, a fost evaluată la Categoria A, ceea ce o plasează printre cele mai importante edituri din România și certifică standardele științifice editoriale competitive.

„Rezultatul competiției vine în completarea unei realități editoriale deja cunoscute de public. Recunoașterea activității în domeniul «Istorie», în care editura noastră excelează de multă vreme, aduce acum și o binemeritată apreciere formală, în mediul științific și academic. Vom continua să publicăm lucrări de referință în acest domeniu generos, având deja în pregătire pentru anul acesta o serie de titluri foarte interesante”, spune Cristian Greșanu, director al Grupului Editorial Corint.

Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice foloseşte trei categorii valorice în ierarhizarea editurilor – A, B și C –, primele două fiind recunoscute de către Ministerul Educaţiei și Cercetării.

În toamna lui 2020, Consiliului Național al Cercetării Științifice (CNCS) a început activitatea de modificare a metodologiei de evaluare a editurilor din domeniul științelor sociale și, spre sfârșitul anului, prin  Comisia  sa  de  Științe  Umaniste, a demarat procesul de evaluare a revistelor și  editurilor cu  caracter  științific  din  România și  Republica Moldova. După cum anunțau și inițiatorii competiției, „scopul acestei evaluări este furnizarea unui instrument de reper pentru analiza publicațiilor științifice ale cercetătorilor sau instituțiilor cu profil de cercetare din România în cadrul evaluărilor instituționale sau naționale ale acestora, în cadrul validării concursurilor didactice, în cadrul stabilirii eligibilității pentru participarea la granturile științifice”.

În prezent, Editura Corint propune publicului larg patru colecții de istorie: Corint Istorie (coordonator Ion M. Ioniță), Corint Istorie cu blazon (coordonator Filip-Lucian Iorga), Corint Istorie Autori Români (coordonator Florin-Răzvan Mihai) și Corint Istorii urbane (coordonator Adrian Majuru), cu zeci de apariții editoriale anual. 

Comunicat Grup Editorial Corint

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Bookilipir

A început Bookilipir. Reduceri de până la 80% la mii de cărți

Next Article
Zborul libelulei

Zborul libelulei, de Leila Meacham (Editura Litera, 2020)

Related Posts

Total
0
Share