fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Humanitas Fiction anunta o noua editie a bestsellerului “A Long Way Down” de Nick Hornby

adio-dar-mai-stau-putinBestsellerul A Long Way Down de Nick Hornby apare acum intr-o noua editie la Humanitas Fiction, cu titlul Adio, dar mai stau putin, odata cu lansarea filmului omonim regizat de Pascal Chaumeil, cu Pierce Brosnan, Toni Collette, Aaron Paul si Imogen Poots in rolurile principale.

Romanul a fost nominalizat pe lista scurta la Whitbread Award in 2005 si la Commonwealth Writers’ Prize in 2006.

Cu stilul ireverentios si ironic care l-a consacrat, Hornby urmareste in acest roman patru personaje aflate in pragul sinuciderii, invitandu-ne sa descoperim, alaturi de ele, momentele de fericire pe care nu mai stim sa ni le oferim. Impactul imens al cartii lui Nick Hornby rezida in amestecul de emotie si umor, de autoderiziune, sinceritate si seriozitate, care transforma un subiect atat de delicat intr-o apologie a micilor bucurii ale vietii.

Cartea poate fi cumparata online (cu transport gratuit), sau de la elefant.

In ajunul Anului Nou, la Londra, patru necunoscuti se intalnesc pe acoperisul unei cladiri de stranie notorietate, supranumita “Turnul sinucigasilor” – Martin, o vedeta TV cazuta in dizgratie, Jess, o adolescenta rebela, Maureen, o femeie care isi ingrijeste copilul grav bolnav si JJ, un rocker american incapabil sa-si faca un nume. Soarta ii aduce impreuna in acelasi moment si loc cand sunt gata sa-si puna capat zilelor, iar deconcertanta coincidenta ii uneste: depanandu-si povestea, decid sa-si amane sfarsitul pana la urmatoarea sarbatoare care ii impinge pe cei singuri si nefericiti la gesturi extreme: Sfantul Valentin. Vor reusi sa descopere intre timp un argument care sa infirme logica disperarii?

“Hornby capteaza lumea in care traim cu precizie si geniu comic.” (Guardian)

“Hornby este un scriitor care mizeaza pe emotie, iar efectul e maxim atunci cand vorbeste despre moarte, arbitrul suprem al literaturii serioase. Evitand insa sentimentalismul, Hornby scrie o carte despre limitele alegerii, regretele tardive si miracolul celei de-a doua sanse.” (The Washington Post’s Book World)

“Unul dintre cei mai buni umoristi si umanisti ai zilelor noastre, un scriitor care a mostenit imaginatia si vizionarismul lui H.G. Wells, precum si darul lui pentru comentariul social.” (Sunday Times)

Comunicat de presa Editura Humanitas Fiction

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Campania “Cartile copilariei” continua: 2,000 de copii din judetul Iasi au primit bucuria cartii

Next Article

Evenimente culturale frumoase ca o zi de primavara :-)

Related Posts

Total
0
Share