fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Idee pentru librari si edituri: tonomatul cu carti

Cumparam carti online, cumparam carti din librarii, dar parca nu ne-ar strica la colt de strada sa vedem si pe la noi tonomate cu carti. Ideea este foarte faina, aparatura deja exista, nu trebuie facute decat mici adaptari ca masinariile sa poata livra carti. Tare as vrea sa vad o librarie sau o editura care se incumeta la asa ceva. Sunt locuri cu trafic mare de oameni (spitale, gari, institutii publice) unde cartile pot fi vandute foarte usor prin astfel de aparate. In plus, se poate face o targetare in functie de specificul locului (intr-un tribunal, de pilda, un automat cu cele mai noi carti de drept, sau, intr-o gara, cu ultimele carticele de integrame/sudoku etc.)

Prin astfel de automate se pot face promotii excelente, vizibilitatea brandului ar fi una foarte buna, iar cine o face primul se va bookura cu siguranta si de o expunere media adecvata.

Ideea nu este deloc noua, primul aparat a aparut in anul 1937 si se numea Penguincubator (creatia apartine lui Allen Lane, fondatorul Penguin Book). In timp au aparut tot mai multe astfel de aparate, in diverse locuri. Daca sunteti curiosi, gasiti aici un articol tare interesant.

Revenind la cartile noastre, cine face primul si in Romania? Sau, daca exista deja asa ceva, unde putem gasi?

Mai jos aveti cateva poze elocvente :)

2013-03-24-penguincubator

books-vending-machine

2013-03-24-url

bogdan
Total
0
Shares
2 comments
  1. In Bucuresti exista sau existau, in cateva statii de metrou (Unirii, Victoriei).

    Din ce imi aduc aminte era literatura de consum (ghiduri, autobiografii bombastice, povesti politiste, etc) de o calitate indoielnica. Sigur, tinand cont de spatiul de expunere, se poate spune ca erau adaptate publicului tinta.

    Ideea ar fi prins poate inainte de expansiunea online-ului, astazi, in afara de cateva locatii speciale (pe care editurile ar trebui sa le aleaga extrem de inspirat), nu cred ca s-ar bucura de un succes notabil.

    1. Da, acum aud si eu. Din pacate, treaba inteleg ca a fost tratata romaneste: pe langa o cola poate-ti iei si o carte. Eu vorbesc de mult mai mult, de canale dedicate, de mini librarii care sa sustina un brand. Sunt convins, asa ceva nu ar contribui la o cifra de afaceri (cine stie daca ar reusi sa se si autofinanteze), dar ar fi minunate pentru expunerea brandului. Si daca s-ar face si o targetare inteligenta pe traficul din respectiva zona chiar ar fi o chestie misto.

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

45% reducere la Maestrii SF-ului romanesc

Next Article

Slăbiciunile bogaților (recenzie la cartea ”O săptămână în decembrie”, de Sebastian Faulks)

Related Posts

Total
0
Share