fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

„Imagini ale Gării”

Se întâmplă deseori ca gările şi trenurile să fie „teren propice” pentru exprimarea artiştilor graffiti, dar niciodată până acum nu s-a „oficializat” o astfel de relaţie. A spart gheaţa conducerea Gării de Nord din Paris, care a decis să găzduiască, până pe 8 iulie, artişti ai genului.

Aşadar, zilnic, între orele 10:00-16:00, trecătorii prin Gara de Nord au în faţă un spectacol de artă urbană, parte a proiectului „Quai 36”. Circa 700.000 de oameni devin astfel spectatori ai unei gigantice galerii de artă în care artişti francezi şi internaţionali care şi-au făcut un renume din arta murală contemporană cu mesaj lucrează în văzul lumii, aducându-şi simbolurile atât de aproape de stradă cum parcă nu au fost niciodată. Picturi, fresce şi colaje sunt reunite sub sloganul „Imagini ale Gării”, întregul proiect reunind dansatori, studenţi, graficieni, chiar avocaţi pe aceeaşi platformă care „a evadat” din suburbiile pariziene direct într-unul din punctele nodale de transport şi de… circulaţie a publicului.

„Accesul la un spaţiu atât de plin de viaţă cum este Gara de nord ne împrumută tuturor bogăţiile sale arhitectonice şi simbolice”, arată artistul Levalet. La rândul său, artistul SP38 invită publicul la mesajul „Escape”, chiar la intrarea în Gară. Îl continuă lucrările celorlalţi 16 artişti invitaţi să transforme spaţiul înttr-unul viu, plin de culoare, în care istoria locului este îmbinată cu efectele vizuale ale unui prezent fervent.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

În lumea geniilor (recenzie la cartea „Omul cuantic”, de Lawrence M. Krauss)

Next Article

HAPPY DAY cu reduceri incendiare si transport gratuit!

Related Posts

Total
0
Share