fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Inscrieri record la BUN DE TIPAR

header-gala-bun-de-tipar

La finalul înscrierilor pentru cea de a doua ediţie a Galei Industriei de Carte din România, organizatorii anunţă o creştere cu aproximativ 30% a numărului de participanţi în competiţie, instituţii ce compun industria autohtonă de carte (edituri, librarii, tipografii şi biblioteci). Peste 100 de instituţii şi peste 600 de titluri concurează la cele 10 premii de excelenta care vor fi înmânate pe data de 25 aprilie, în cadrul celei de a doua ediţii a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”. Înscrierea proiectelor în competiţie a avut loc în perioada 19 februarie-15 martie 2013.

Joi, 4 aprilie, va avea loc pre-jurizarea. Din juriu fac parte: Simona Kessler – agent literar, Simona Kessler Copyright Internaţional Agency / Ion Bogdan Lefter – poet, critic şi istoric literar, eseist / Laura Grünberg – scriitoare, socioloaga, autoare de cărţi pentru copii / Radu Dimitriu – directorul editurii CH Beck / Cristian Teodorescu – scriitor, jurnalist / Cristian Ghinea – politolog, jurnalist / Nicu Ilfoveanu – artist vizual / Cristina Bazavan – jurnalist şi unul dintre cei mai importanţi bloggeri autohtoni / Sabina Ştirb – Head of CSR & Public Sector Division at GMP Public Relations, coordonatoarea campaniei de promovare a proiectului „Căutătorii de poveşti” şi Daniel Năzare – directorul Bibliotecii Judeţene Braşov.

Lista finaliştilor va fi comunicată pe data de 5 aprilie. Jurizarea finală va avea loc pe data de 17 aprilie, iar ceremonia de decernare a premiilor – joi, 25 aprilie, ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naţionale a României.

Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România” îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale romaneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate.

Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari – vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Minciuna ca instrument al politicii…

Next Article

Happy Days la elefant.ro. Carti cu pana la 75% reducere

Related Posts
Clubul de carte Litera
Citește mai mult

Invitație la Clubul de carte Litera!

Jurnalistul cultural Marius Constantinescu este amfitrionul întâlnirilor cu cititorii în clubul de carte Litera. Ajuns în al șaptelea…

Total
0
Share