fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Invitație la evenimentul de premiere a concursului de debut literar „Primul roman“, ediția a II-a

Primul roman

Concursul de debut literar „Primul roman“, ediția a II-a, organizat de Editura Litera, a ajuns la final. Juriul – format din Doina Ruști, Cristina Bogdan, Emanuela Ilie și Ligia Pârvulescu – a ales manuscrisul volumului câștigător – Nașterea eroului, semnat de Andrei Ungureanu, care va fi publicat în „Biblioteca de Proză Contemporană“.

Miercuri, 28 septembrie, ora 18:00, vă invităm la festivitatea de premiere, în Grădina Casei Filipescu-Cesianu, pentru a felicita împreună marele câștigător.

Despre Andrei Ungureanu
Născut în 1992, în satul Valea Popii (Argeș), Andrei Ungureanu e doctorand, bursier al guvernului francez și asistent universitar (Sibiu). A publicat volumul Povestiri și întâmplări din țara fumului (2021). Romanul Nașterea eroului a câștigat Premiul I, la concursul „Primul roman“, ediția a II-a, organizat de Editura Litera

Despre romanul Nașterea Eroului
Este povestea unui tânăr sărac dintr-o țară francofonă, ficțională, care fuge în Europa gonit nu atât de foame și de mizerie, cât de o nevoie ineluctabilă de a-și găsi adevărata menire. Text cu miză socială și filozofică, cu poveste puternică și excelent scrisă, romanul lui Andrei Ungureanu s-a detașat clar în cadrul concursului.

Evenimentul va fi organizat sub egida „Deznodământul nu contează“ și va presupune o discuție despre premiile de debut.

Program:
Premierea câștigătorilor concursului, Locul I, II și III; O polemică între Ligia Pârvulescu și Andrei Ungureanu, cei doi premianți ai concursului, ediția I și ediția II; Doina Ruști, președinta juriului, cu un discurs din partea Editurii Litera; Cristina Bogdan și Emanuela Ilie vor discuta despre „Cum se dă un premiu?“; Dorian Dron va avea o lectură aleatorie – citește unde se deschide cartea.

Vă așteptăm în grădină pentru discuții despre literatură și valoarea unui premiu literar.

Comunicat Editura Litera

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Corint pentru părinți

<strong>Editura Corint lansează imprintul Corint pentru părinți</strong>

Next Article
Mitul normalității

<strong>Mitul normalității, de Gabor Maté - </strong><em>Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică</em>

Related Posts

Total
0
Share