fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Laborator de scriere creativa. Naratologie pe intelesul copiilor

primele diplomeMPAE

Meda Popea- Arts & Events porneste pe 10 mai 2014 un nou laborator de scriere creativa pentru copii intitulat “Naratologie pe intelesul copiilor”. Un atelier pentru copiii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani, cuprinzand sase module a cate 120 de minute si care va avea loc la Carturesti Verona, in fiecare sambata, de la 15.00 la 17.00, in perioada 10 mai- 14 iunie 2014.

Meda Popea, profesor: “Nu subestimez capacitatea copiilor de a observa si intelege lumea inconjuratoare De aceea, le propun un curs de naratologie pe intelesul lor, pentru ca nu trebuie sa fii la facultate ca sa ii intelegi pe Todorov, Propp sau Levy-Strauss. Nu vor lipsi din acest curs primele notiuni de hermeneutica si lingvistica. Le propun copiilor un atelier de experiente narative, departe de calculator, tableta, telefon si televizor, derulat intr-un spatiu al cartilor si povestilor, savurand cate o ceasca de ceai.”

laboratorMP3Despre laborator

Laboratorul isi propune sa completeze cu naratiunea o lume excesiv vizuala si sa le ofere copiilor posibilitatea sa se exprime armonios, punand in rezonanta scrisul cu fotografia, desenele, animatia si jocurile video. Vom invata sa citim cu inteles, dar si sa scriem “cu cap” povestile noastre.

Copiii care scriu compuneri, eseuri, scrisori, tin un jurnal sau scriu povestiri, vor sti sa isi articuleze mai bine ideile, sentimentele, vor deveni mai constienti de ei insisi si de cei din jur. Vor creste frumos.

Tematica

Vom afla cum sa citim un text, o poveste sau o carte, sa descifram mesajele scriitorului si sa le interpretam. Vom afla despre tipuri de naratiune si narator, despre relatia dintre autor-narator-personaj si cititor, dar si despre perspectivele narative, simplu, pe intelesul tuturor. in plus, vom analiza picturi, bucati muzicale, secvente coregrafice, benzi desenate, fotografii, intr-un efort de interpretare care sa stimuleze imaginatia copiiilor si sa le ofere noi teme de gandire si de inspiratie. Primele notiuni de lingvistica si hermeneutica pe intelesul copiilor.

Vom scrie apoi povestiri individuale, alegand in cunostinta de cauza tipul de naratiune, si le vom discuta intre noi. La finalul laboratorului, vom aduna povestirile intr-o carte virtuala, pe Liternet.ro, si vom porni catre cititorii nostri.

Stam de vorba cu viitorii nostri scriitori? Vom afla pe parcursul laboratorului de scriere creativa sustinut de Meda Popea, filolog, licenta Facultatea de Litere- Bucuresti, profesor si trainer al platformei Meda Popea-Arts and Events: “Lucrez de multi ani cu copiii, stiu cate lucruri uimitoare li se intampla, simt si traiesc si imi doresc sa stie sa le exprime si sa ni le impartaseasca, fiecare in felul sau, unic, special, alegand calea pe care vor sa ii insotim, ca ghizi, tovarasi de calatorie sau cititori”.

Parteneri media: Blitz TV, bigcitylife.ro, bookuria.info, itsybitsy.ro, liternet.ro, melc-codobelc.ro, onlinegallery.ro, urbankid.ro, Senso TV, sfatulparintilor.ro.

Detalii curs:

  • Pret: 480 lei (TVA inclus)/ persoana.
  • Modalitati de plata: cash, integral, inainte de inceperea primului modul.
  • Detalii, inscrieri si rezervari loc la telefon (0729 609102).
  • FB: https://www.facebook.com/events/1418733551717054/?ref=22
bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Diverta si Laura Cosoi va invita sa ramaneti la masa

Next Article

Seara dedicata lui Alessandro Baricco si romanului Mr. Gwyn

Related Posts

Total
0
Share