fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lansare de carte “Convorbiri cu Mircea Daneliuc” la Targul International Gaudeamus

cover-daneliuc-gaudeamus

Editura Adenium vă invită sâmbătă, 23 noiembrie 2013, de la ora 14:30, la lansarea volumului Convorbiri cu Mircea Daneliuc, de Alexandru Petria, apărut în colecția Punct RO. Evenimentul va avea loc la Ceainăria Gaudeamus Infinitea, aflată la nivelul 3.20 al Complexului Romexpo.

Alături de Mircea Daneliuc și Alexandru Petria, vor lua cuvântul Liviu Antonesei, directorul editorial al Editurii Adenium, și jurnalistul Viorel Ilișoi.

Volumul cuprinde patru interviuri realizate de Alexandru Petria cu marele regizor, scenarist și prozator Mircea Daneliuc în perioada aprilie-septembrie 2013. Dialogurile, excelent conduse de autorul volumului, conduc spre creionarea unui portret unic în viața culturală contemporană de la noi. O carte ca rezultat al unui exercițiu de sinceritate, intransigență și lipsă de sfială cu care Mircea Daneliuc ne-a obișnuit de-a lungul timpului, în toate ramurile culturale în care a excelat.

Mircea Daneliuc (n. 1943) este un celebru regizor, scenarist, actor și prozator român. Volume publicate: Pisica ruptă (roman, ediția I, 1997), Marilene (roman, 1999), Șchiopul binemirositor (teatru, 1999), Doi pinguri (teatru, 2000), Apa din cizme (roman, 2000), Strigoi fără țară (roman, 2001), Carlo Carlini, iluzionism (teatru, 2003), Petru și Pavel (roman, 2003), Femei în ghips (teatru, 2005), Ora lanti (roman, 2007), Cele ce plutesc (roman, 2009), Două spălări pe cap (proză scurtă, 2010), Băiatul fără sprâncene (nuvele, 2012). De același autor, în anul 2013, la Editura Adenium au apărut volumele Pisica ruptă (ediția a II a, revăzută și întregită) și Ca un grătar de mici. Un picior de plai, cu șpițul.

Alexandru Petria (n. 1968) a debutat în revista Tribuna, în 1983. A publicat următoarele volume: Neguțătorul de arome (poezii, 1991), 33 de poeme (1992), Zilele mele cu Renata (roman, 2010), Deania neagră (proză scurtă, 2011), Călăul harnic (poezii, 2012) și Rugăciuni nerușinate & alte chestii (poezii, 2013). A colaborat cu poezie, proză și interviuri la toate revistele literare importante din țară. După 1989, devine șeful Comisiei pentru Abuzuri și Drepturile Omului în cadrul CPUN Dej și, alături de câțiva prieteni, a pus bazele săptămânalului dejean Gazeta someșeană. A fost redactor și reporter la mai multe publicații: Zig-zag, Cotidianul, Hermes, Partener, Monitorul de Someș. A fondat propria publicație, cu apariție lunară, Realitatea de Bistrița-Năsăud, Dej și Gherla, al cărei director este în prezent. Poeziile sale au fost traduse în catalană, maghiară, franceză, spaniolă și olandeză.

Comunicat de presa Editura Adenium

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Evenimentele Editurii Litera la Gaudeamus 2013

Next Article

Sarbatorim Gaudeamus si online! Reduceri speciale pentru cititori

Related Posts

Total
0
Share