fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Leïla Slimani, câștigătoarea premiului Goncourt 2016, vine la București

Cântec linLeïla Slimani, scriitoarea franceză distinsă în 2016 cu prestigiosul premiu Goncourt pentru romanul Cântec lin, vine la București pentru lansarea ediției românești a acestui roman, publicat în colecția Literary Fiction a editurii Pandora M, imprint al Grupului Editorial TREI.

Vă așteptăm miercuri, 25 octombrie, la ora 18.30, în Ceainăria librăriei Cărturești Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15) unde va avea loc lansarea romanului Cântec lin de Leïla Slimani. Alături de scriitoare se vor afla: Simona SORA, Adina DINIȚOIU, Alexandru MATEI, Nadine VLĂDESCU. Evenimentul va fi moderat de Magdalena MĂRCULESCU, director editorial al editurii Pandora M și se va încheia cu o sesiune de autografe.

Pe 26 octombrie, la ora 18.30, la Sala Elvire Popesco a Institutului Francez din București, Leïla Slimani va vorbi despre impactul cuvântului scris în societatea contemporană și despre angajamentul civic al creatorului de opere literare în cadrul unei dezbateri publice moderate de Marius Constantinescu, jurnalist cultural la Televiziunea Română (TVR), dezbatere care beneficiază de participarea Magdei Cârneci, președinta Pen Club România.

Evenimentele se desfășoară în parteneriat cu Institutul Francez din București.

Cântec lin: o poveste despre nebunia obișnuită. Le Figaro

Când Myriam, mamă a doi copii mici, se hotărăște, în ciuda reticenței soțului ei, să-și reia activitatea, cuplul începe să caute o bonă. După o serie de interviuri, o angajează pe Louise, care cucerește rapid afecțiunea copiilor și ajunge să ocupe un loc central în căminul familiei.

Treptat însă, cercul dependenței reciproce se închide, ducând la producerea unei tragedii.

Leïla SlimanDincolo de descrierea minuțioasă a tânărului cuplu și a personajului fascinant și misterios al bonei, se întrevede tabloul epocii în care trăim, cu concepțiile sale despre dragoste și educație, raportul dintre dominație și bani, prejudecăți de clasă ori culturale. Stilul frust și tranșant al lui Leïla Slimani, întrepătruns de frânturi de poezie sumbră, învăluie povestea încă de la primele pagini într-un suspans captivant.

Cântec lin te prinde în paginile lui cu o forță uimitoare, ce vine atât din măiestria cu care autoarea stăpânește povestea, cât și din stilul precis, clinic, incisiv. Le Monde

Cântec lin este o carte necruțătoare despre raporturile de putere și excluderea socială. L’Express

Scriitura rafinată, precisă şi tăioasă a Leïlei Slimani descrie, într-o atmosferă apăsătoare, sufocantă şi paralizantă, o relație de dependență în care manipularea şi nebunia se amestecă implacabil. La Croix

Aruncat într-un vârtej nebunesc, cititorul nu poate opri această cădere vertiginoasă şi fascinată. Tragedia despre care vorbeşte Leïla Slimani e cât se poate de convingătoare. Autoarea reuşeşte să creeze în detaliu un portret al închisorilor noastre intime şi sociale. Livres Hebdo

Leïla Slimani (n. 1981) este o romancieră și jurnalistă franceză de origine marocană.

S-a născut la Rabat, în Maroc și la 17 ani a plecat la Paris, unde s-a specializat în științe politice și studiul mass-mediei la Sciences Po. După absolvire, a vrut să urmeze o carieră în actorie, dar a început să lucreze ca journalist pentru revista Jeune Afrique.

În 2014 a publicat primul său roman, Dans le jardin de l’ogre (în curs de apariție la Editura Pandora M), urmat de thrillerul psihologic Cântec lin, care a devenit rapid un bestseller cu peste 76 000 de exemplare tipărite în primele trei luni de la apariție.

În 2016, romanul Cântec lin a fost distins cu Premiul Goncourt și a fost nominalizat la Prix Renaudot, Prix Femina, Prix de Flore și Prix Interallié

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Mihai Măniuțiu

Mihai Măniuțiu vine la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Next Article
reducere

50% reducere la peste 40.000 de cărți (doar azi, 19 octombrie 2017)

Related Posts
revista UZP
Citește mai mult

Revista UZP nr. 26/2022

Primul aspect care poate fi menționat în legătură cu numărul 26/2022 al Revistei UZP este aria largă de…

Total
1
Share