fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro
elefant.ro

Librăriile feministe luptă să supraviețuiască

Librăriile feministe luptă să supraviețuiască. Cu doar două decenii în urmă, librăriile feminste din lumea anglofonă – Marea Britanie, Australia, noua Zeelandă, America de Nord – erau în număr de peste 100. Astăzi abia dacă mai sunt 20, și acelea în luptă cruntă cu vânzările online, cu giganții de retail și cu apetitul tot mai scăzut al publicului pentru lectură. (ms magazine)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

Copiii indieni învață din cărți de spre egalitatea de gen. În regiunea Maharashtra, din India, curricula școlară include în premieră cărți care arată că femeile și bărbații sunt egali. De asemenea, în orar au fost introduse discuții despre caste, orientare sexuală și diversitate. Ilustrațiile din manuale înfățișează imagini cu femei polițist sau medic. (asiatimes)

Dean Koontz a semnat cu Amazon pentru șase nuvele horror. Scriitorul Dean Koontz, autor consacrat de romane horror and thriller, a semnat un contract cu Amazon, prin care se angajează să „producă” șase povestiri de dimensiuni reduse, într-o serie intitulată „Nameless”. Scriitorul nu este la prima colaborare cu gigantul comerțului online. (latimes)

Donald Trump Jr. scrie despre corectitudinea politică. Fiul cel mare al președintelui Donald Trump, Donald Trump Jr., va lansa în această toamnă cartea „Triggered: How the Left Thrives on Hate and Wants to Silence Us”. În prezentarea apariției editoriale se menționează că „Trump  Jr. va dezvălui toate tertipurile la care recurge stânga pentru a-i macula pe conservatori și a-i expune oprobriului public” în numele corectitudinii politice. (latimes)

Când cărțile pentru sprijin personal dinamitează productivitatea… În anul 2018, doar în SUA industria cărților de sprijin și de dezvoltare personală a atins cifra de zece miliarde de dolari și va tot crește, cu câte 5,6 procente anual, până în 2022. La un moment dat, toți cei care folosesc în exces aceste volume trebuie să-și pună întrebarea dacă nu cumva pletoraă de sfaturi nu dăunează productivității, anihilând lupta personală și reperele individuale. (fast company)

Mărunții hoți de cărți mari. Undeva în Texas, mai precis în zona Cypress, o localnică a avut inițiativa de a alcătui câteva rafturi cu cărți, pentru trecători. Volumele, unele dintre ele semnate de nume mari ale literaturii, au făcut obiectul unui furt recent. Sara Farris, care are acest colț numit „Little Free Library” chiar lângă casă, spune că este pentru prima dată în trei ani când se întâmplă să i se fure toate cele 30 de cărți expuse. (abc13.com)

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
transport gratuit

Cod de transport gratuit, la Elefant - valabil doar azi

Next Article

Top Elefant: Cele mai populare cărți apărute în 2019

Related Posts

Total
1
Share