fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Litera ofera 15.000 de lei pentru cel mai frumos poem dedicat Romaniei si limbii romane!

Începând din 20 februarie 2014, Editura Litera lansează concursul în urma căruia va fi desemnat autorul celui mai frumos poem dedicat României și limbii române. Câştigătorul va primi un cec în valoare de 15 000 lei, cel mai mare premiu acordat până acum, în România sau în Republica Moldova, pentru poezie.

Concursul se adresează tuturor persoanelor fizice din România, Republica Moldova și diaspora care îndeplinesc toate condiţiile prevăzute în Regulamentul Oficial și se desfaşoară în perioada 20 februarie -3 mai, după cum urmează:

  • – 20 februarie – 15 aprilie: Înscriere
  • – 16 aprilie – 1 mai: Jurizare
  • – 3 mai:  Premiere

Câştigătorul concursului Cel mai frumos poem dedicat României și limbii române va fi desemnat de către un juriu format din Dan C. Mihăilescu (președinte), Daniel Cristea-Enache, Elisabeta Lăsconi, Bedros Horasangian, Ciprian Măceşaru, Eugen Lungu (din partea Republicii Moldova) şi Ilieş Câmpeanu ( din partea Editurii Litera).

A dedica un poem limbii natale e ca şi când i-ai scrie dintr-o îndepărtată apropiere mamei, iubitei, fratelui, sorei, tuturor celor dragi. Sau îngerului tău păzitor, cel pe care nu-l vezi niciodată, dar a cărui putere subtilă şi tandră o simţi mereu în preajmă. Este un act de iubire, de credinţă şi veneraţie, de curăţie şi nobilă simplitate. – Dan C. Mihăilescu

Mai multe detalii despre modalitatea de înscriere și date despre concurs găsiți aici.

Concurs_Poezie-FBTimeline-(

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Eveniment la Arad: prezentarea cartii “O tribuna captivanta...”

Next Article

Nemira ne doreste un weekend SF & Fantasy (40% reducere)

Related Posts

Total
0
Share