fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Litera sărbătorește, alături de lumea întreagă, Ziua cărților Star Wars

Coperta-Jurnal-de-rebelPe 10 octombrie, împreună cu Editura Litera sărbătorim Ziua cărților Star Wars. Fanii din toate țările lumii celebrează galaxia îndepărtată, imaginată de George Lucas, și totodată ziua lecturii.

Litera a publicat anul acesta primul volum din colecția Star Wars: Jurnalul de rebel al personajului Ezra Bridger. Alte două cărți, Marea enciclopedie a războiului galactic și Dicționar vizual Star Wars, vor apărea până la finalul anului, moment ce va coincide cu apariția pe ecrane a noului film, Trezirea forței.

În primul volum al colecției Star Wars, personajul Ezra Bridger navighează de jur-împrejurul galaxiei alături de o echipă de rebeli care sabotează toate operațiunile Imperiului. Pe lângă asta, învață despre legile cavalerilor Jedi și, cu această ocazie, recreează universul Star Wars pe care fanii din întreaga lume îl îndrăgesc.

Primul film din seria Star Wars (episodul IV) a apărut pe 25 mai 1977 și, în timp, a devenit un fenomen de interes internațional. „Ziua Star Wars” a fost  sărbătorită pentru prima dată şi în România, pe 4 mai, la Grand Cinema & More unde trei cavaleri Jedi au făcut antrenamente cu copiii și, la final, le-au citit acestora câteva pasaje din jurnalul personajului Ezra.

Cartea Jurnal de rebel poate fi cumpărată cu reducere de aici.

De asemenea, pe data de 19 octombrie, de Ziua lecturii, vor exista în București mai multe sesiuni de lectură, organizate în clădirile de birouri din Nova Park și West Gate, în care adulții le vor citi copiilor înscriși în programele United Way din volume Litera, printre care se va afla și Jurnalul de rebel al lui Ezra Bridger. Scopul acestor întâlniri va fi acela de a atrage atentia comunității asupra importanței lecturii și alfabetizării.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Eu plec, de Jean Echenoz

Next Article

Top Elefant: cele mai citite carti in septembrie 2015

Related Posts

Total
0
Share