fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Literatura emoțională pentru copii, un trend exploziv

Literatura emoțională pentru copii

Industria cărții din Marea Britanie anunță că vânzările de titluri pentru tinerii sub 10 ani care abordează emoțiile au crescut cu aproape 40%. Cărțile de mindfulness pentru copii sunt cea mai recentă tendință, copiii înșiși solicitând mai multe titluri care să-I ajute să dea sens emoțiilor.

Aceste titluri reprezintă acum un sfert din lista Magic Cat, a declarat Kate Manning, directorul de marketing și publicitate al brandului. Succesul a încurajat editorul să extindă genul: va anunța în scurt timp o nouă listă de titluri pentru copiii de peste 10 ani: „Este o decizie foarte conștientă, ca răspuns la diferite rapoarte recente despre modul în care Covid, schimbările climatice și costul vieții au afectat în mod direct copiii și una care s-a dezvoltat de-a lungul timpului pânăla a deveni nucleul publicațiilor noastre”.

Manning a subliniat, de asemenea, raportul anual Ofsted, care a constatat că nevoile sociale și emoționale chiar și ale celor mai mici copii au fost afectate negativ de pandemie. Raportul mai spune că această generație prezintă un risc mai mare de probleme de sănătate mintală decât grupurile de vârstă mai înaintate.„Întotdeauna am avut pe listă cărți care s-au ocupat de mindfulness, dar recent a fost o decizie conștientă să vedem cum putem implica practici de mindfulness”, adaugă Manning, citată de The Guardian.

Datele Nielsen Bookscan despre cărțile pentru copii arată că până în acest an au fost publicate cu 18% mai multe titluri pentru copii în genul sănătății mintale și anxietății decât în 2021 – și cu 76% mai multe decât în în 2019, înainte de pandemie. Dar creșterea nu este generată de părinți – raportul „ Children’s Book Consumer” a constatat că peste 850.000 de copii cu vârsta până la 17 ani spun că le plac cărțile despre dezvoltarea personală, stima de sine și sănătatea mintală.

Un exemplu este relevant pentru acest trend exploziv: HarperCollins a descoperit că noua sa serie, „Mr Men Little Miss Discover You”, care explorează emoțiile și bunăstarea personală, a fost un succes atât de mare, încât a comandat patru noi titluri, care urmează să fie publicate în primăvară. Iar în ianuarie va extinde genul și la copiii mai mari, cu o nouă ediție a bestsellerului „Failosophy”, de la Elizabeth Day, pentru copiii cu vârsta de 12 ani și peste.

Editura MacMillan a lansat, de asemenea, o serie de cărți pentru copii mici, numită „Little Big Feelings”, o serie care are acum opt titluri, cu fiecare carte conținând sfaturi de la un expert în educație parentală.

Librăriile anunță, de asemenea, că au înregistrat o creștere a numărului de părinți care cumpără aceste cărți pentru copiii foarte mici.

Tamara Macfarlane, proprietara liniei de librării pentru copii Tales on Moon Lane, din Herne Hill, sud-estul Londrei, susține că este foarte necesară creșterea numărului titlurilor de acest tip: „Creșterea cărților centrate în jurul emoțiilor copiilor a fost o reflectare sănătoasă a acestei generații de editori, librari, autori și ilustratori, precum și a conștientizării de către părinți și profesori a importanței alfabetizării emoționale a copiilor”.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Regele Ferdinand cel Loial

<strong>Lansare de carte: Regele Ferdinand cel Loial. Din amintirile contemporanilor săi</strong>

Next Article
Yaniv Iczkovits

Yaniv Iczkovits la București. Întâlnire cu cititorii și sesiune de autografe

Related Posts
Gaudeamus 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Gaudeamus 2023

Editura Litera are plăcerea să își invite cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri…

Total
0
Share