fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lucian Boia premiat in Germania

Lucian Boia a fost distins de curand cu medalia “Konstantin Jirecek” acordata de Südosteuropa-Gesellschaft pentru merite deosebite in domeniul cercetarii istorice.

premiu-lucian-boiaDin laudatio rostita cu ocazia acestui eveniment: “Format in spiritul bunei traditii a intelectualilor romani, cu o puternica afinitate pentru tarile spatiului latin, in special pentru Franta, dar preocupat in egala masura si de spatiul cultural german, Lucian Boia nu a pierdut din vedere particularitatile Europei de Sud-Est. Lucian Boia a abordat in cartile lui teme noi, pornind in analizele sale pe urma unor mituri rareori supuse dezbaterii.
Dupa sfarsitul regimului comunist, a publicat peste 20 de lucrari care au fost traduse atat in germana, engleza, franceza sau italiana, cat si, lucru cu adevarat remarcabil, in limbi sud-est europene precum maghiara sau bulgara. In consecinta, Lucian Boia este, cu siguranta, unul dintre cei mai prolifici istorici romani contemporani, iar operele sale se vor bucura in continuare de reeditari.”

Numarul mare de titluri aparute si succesul acestora in randul publicului dovedesc cele subliniate in discursul citat. Patru dintre cartile profesorului Lucian Boia se afla in topul celor mai vandute carti Humanitas in 2014, insumand aproape 50 000 de exemplare.

Bestsellerul absolut al anului trecut, Balcic. Micul paradis al României Mari, a aparut in luna decembrie in limba bulgara in traducerea lui Stilyan Deyanov. In urma cu cateva zile, Primul Razboi Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretari, un alt titlu recent al istoricului Lucian Boia, al doilea clasat in topul de vanzari, a fost publicat in limba maghiara in traducerea lui Zoltan Szabo Tibori.

Astazi, 24 februarie, de la ora 19.00, Lucian Boia va sustine la Libraria Humanitas de la Cismigiu o lectura publica din noua sa carte aflata in pregatire la Editura Humanitas, Cum s-a românizat România.

Comunicat de presa Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Doar azi, 24 februarie: 50% reducere la TOATE titlurile NEMIRA + Transport GRATUIT!

Next Article

Carti cu Libertatea: "Dorintele unui libertin" de Vicky Dreiling

Related Posts

Total
0
Share