fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Machines Like Me, de Ian McEwan. Menage à trois cu un robot.

Machines Like Me”, de Ian McEwan. Menage à trois cu un robot. Anul 1982 nu este cum și-l aduc aminte mulți. McEwan imaginează o Mare Britanie umilită internațional în apele Argentinei, John Lennon și JFK sunt în viață, Margaret Thatcher are un rival la funcția de premier. Pe acest fundal se derulează o poveste de „dragoste” cu un robot. (The Guardian)

The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the World”, de Melinda Gates. Pentru ca o societate să poată avansa, femeile trebuie lăsate să acdceadă în funcții înalte. Aceasta este părerea pe care o susține cu „probe” co-președintele Fundației „Bill & Melinda Gates”. (USA Today)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

Războiul KGB cu cărțile occidentale. În noiembrie 1979, Vital Fedorchuk, șeful „falangei” ucrainene a KGB, înainta superiorilor un memoriu prin care atrăgea atenția asupra „încercărilor de a submina URSS prin schimburi de cărți care să deruleze un atac diversionist”. Documentul și lupta KGB cu cărțile occidentale au ieșit la iveală odată cu desecretizarea unor arhive, în 2015. (rferl.org)

Asociația Librăriilor Andhra Pradesh a distribuit gratuit peste 50.000 de cărți. Cărțile citite nu ar trebui să stea pe rafturi să se umple de praf, ci să circule, pentru a fi citite de cât mai mulți oameni. Pornind de la acest principiu, Asociația Librăriilor Andhra Pradesh a organizat o distribuire gratuită de zeci de mii de volume, care a marcat Ziua Mondială a Cărții. (The Hindu)

Volume interzise de instanță. Un tribunal din Kuala Lumpur a menținut interzicerea a trei volume publicate de Frontul de Renaștere Islamică și interzise deja de Guvernul Malaeziei. „A fost luată în considerare opinia experților și s-a considerat că ceea ce conțin aceste volume prejudiciază opinia publică”, consider judecătorul Nordin Hassan. (Free Malaysia)

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Best Deal

Best Deal Elefant: 50% bani înapoi la orice carte cumpărată. Doar azi!

Next Article
Litera

Cărți ieftine: până la 50% la toate cărțile Editurii Litera

Related Posts

Total
1
Share