fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Magul de la Kremlin de Giuliano da Empoli, Marele Premiu pentru Roman al Academiei Franceze 2022

Magul de la Kremlin

Magul de la Kremlin de Giuliano da Empoli, distins recent cu Marele Premiu pentru Roman al Academiei Franceze, aflat în Franța în fruntea topurilor de vânzări în primele luni ale lui 2023, este cea mai nouă apariție editorială în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, traducerea fiind semnată de Bogdan Ghiu. Cartea este acum disponibilă în librăriile din București și din țară și pe site-urile distribuitorilor.

Cartea poate fi comandată online, cu reducere, de la Librărie.net sau Libris.

Scris în pandemie și predat la Gallimard în ianuarie 2021, Magul de la Kremlin este un roman în același timp documentar și vizionar, cu accente profetice, dorința de a sonda misterele Kremlinului și ale Rusiei, actuale și dintotdeauna, determinându-l pe autor să depășească granițele eseului pentru a apela la ficțiune și la forța imaginației, rodul acestei alchimii fiind nu numai un mare roman despre Rusia contemporană (de la declinul lui Elțîn, ascensiunea lui Putin, figurile oligarhilor, războiul din Cecenia, Jocurile Olimpice de la Soci până la criza ucraineană), ci și o extraordinară meditație despre putere, în universalitatea mecanismelor și a resorturilor ei.

Romanul va fi lansat miercuri, 15 martie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38). Participă: Bogdan Ghiu, traducătorul cărții, alături de politologii și scriitorii Cristian Pătrășconiu și Ioan Stanomir. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, directorul Editurii Humanitas Fiction.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

„Cu Magul de la Kremlin, Giuliano da Empoli ne oferă o radiografie strălucită a sistemului mental și a logicii de război a lui Vladimir Putin. Într-un fel, el povestește tot ceea ce a dus la invadarea Ucrainei la 24 februarie 2022. Este o relatare de o mare forță literară și istorică, care trebuie citită dacă dorim să înțelegem ceea ce, de aici, pare de neînțeles.“ — Libération

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Spring Sale Litera

Spring Sale Litera - reduceri de până la 70% la mii de cărți

Next Article
transport gratuit

Weekend Libris cu transport gratuit și promoții la cărți

Related Posts

Total
0
Share