fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Eveniment Humanitas: Marea carte a inumanitatii. O istorie a ororilor in 100 de episoade

Editura Humanitas ne invita miercuri, 3 februarie, ora 19, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, la o fascinanta dezbatere cu Mircea Cartarescu, Dan C. Mihailescu si Radu Paraschivescu despre Marea carte a inumanitatii. O istorie a ororilor in 100 de episoade de Matthew White, recent aparuta la Editura Humanitas, in colectia ‘Istorie’. Dezbaterea va fi moderata de Dan Flonta.

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 80 de locuri disponibile, pana la data de 3 februarie, ora 18.30.

“Cartea asta mi-a schimbat ideile despre om si istorie. E vorba despre jumatate de miliard de oameni pieriti de mana omului in ultimele doua milenii si ceva. Noi, cei care n-am trecut printr-un razboi, suntem privilegiatii absoluti ai umanitatii. O carte care merita si trebuie citita.” (Mircea Cartarescu)

Desi are in spate un efort enorm de documentare, cartea nu sacrifica fluenta naratiunii pe altarul discursului academic. Mathew White stie sa povesteasca despre oameni si locuri si sa ofere statistici fara sa ramana impotmolit in ele. Nu tine predici, ci lasa faptele sa vorbeasca si se margineste sa condamne barbaria cu armele ironiei, de vreme ce inumanitatea, laitmotivul acestei istorii a umanitatii, transpare de la sine.

Comunicat Editura Humanitas

Marea carte a inumanitatii

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Flora și Ulise

Flora și Ulise, de Kate DiCamillo

Next Article
Radu Pavel Gheo

Radu Pavel Gheo - autorul lunii în februarie (în librăria online Libris)

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share