fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Mari interpreti de folclor, o colectie – tezaur realizata de Marioara Murarescu

Macheta primul volum FOLCLORColecția Mari interpreți de folclor va cuprinde, cel puțin pentru început, zece volume însoțite de câte un CD audio, într-o selecție cu adevărat specială: Maria Lătărețu, Ioana Radu, Drăgan Muntean, Elena Roizen, Valeria Peter Predescu, Florica Ungur, Maria Răchiteanu Voicescu, Ion Cristoreanu, Ileana Sărăroiu și Titiana Mihali.

Vezi aici toate ofertele Editurii Litera

Interpreții, precum și melodiile de pe CD reprezintă o selecție de autor, realizată de binecunoscuta promotoare a cântecului popular românesc și realizatoare a emisiunii de televiziune Tezaur Folcloric, Marioara Murărescu.

Tot Marioara Murărescu este și autoarea textelor fiecărui volum, care cuprinde o selecție de citate din spusele și din aprecierile unor oameni care i-au cunoscut bine pe interpreți, o serie de repere cronologice care punctează etapele majore din viața și din creația acestora și o discografie selectivă. De asemenea, fiecare volum este bogat ilustrat, mare parte din fotografii fiind adevărate documente de epocă (unele inedite sau, oricum, mai puțin cunoscute, obținute prin amabila colaborare a moștenitorilor). CD-urile care însoțesc volumele reprezintă o antologie a celor mai valoroase cântece din repertoriul interpreților.

Lansarea primului volum al colecției, Maria Lătărețu, va avea loc duminică, 2 iunie, de la ora 12, în standul Editurii Litera din cadrul târgului de carte Bookfest (Complex Romexpo, pavilion C2). Evenimentul de lansare se va bucura de prezența în calitate de vorbitori a doamnelor Ioana Lătărețu, Liana Săndulescu, director TVR 2 și Cornelia Tihon, interpret.

Ne bucurăm că am scos la lumină aceste diamante ale folclorului românesc și vi le punem la dispoziție cu drag, alături de vorba bună a îndrăgitei Marioara Murărescu. Din 30 mai, primul volum al colecției, Maria Lătărețu, va fi disponibil la toate chișcurile de ziare din și la BookStop-urile Litera.

Sursa: comunicat de presa Editura Litera

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Papusa Estella, noua aparitie in colectia Papusi de Portelan

Next Article

Noaptea Literaturii Europene revine in Bucuresti

Related Posts
Clubul de carte Litera
Citește mai mult

Invitație la Clubul de carte Litera!

Jurnalistul cultural Marius Constantinescu este amfitrionul întâlnirilor cu cititorii în clubul de carte Litera. Ajuns în al șaptelea…

Privacy Preference Center

    Total
    0
    Share