fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Micul librar, o campanie dedicată copiilor și cărților!

Micul librar

Joi, 16 februarie, începând cu ora 14, la librăria Diverta din cadrul magazinului Unirea, Editura Litera Educațional vă invită să luați parte la un eveniment care aduce în prim plan copiii și cărțile: elevi de școală primară sunt invitați să prezinte și să împărtășească impresii despre cărți împreună cu prietenii, profesorii și părinții, în cadrul proiectului lunar Micul librar. Celebrăm, prin această primă ediție a proiectului, Ziua Internațională a Cititului Împreună, eveniment sărbătorit în peste 100 de țări din întreaga lume!

Scopul proiectului Micul librar este acela de a-i introduce pe copii într-un mediu cultural, pentru a conștientiza importanța și plăcerea cititului dar și pentru a le dezvolta abilitățile de comunicare și de interactiune. În Librăria Diverta care va găzdui proiectul va fi realizat un stand de carte ajustat pe înălțimea copiilor. Cei mici vor prezenta cărțile, vor citi un fragment preferat și vor răspunde la întrebările suplimentare ale “clienților”.

Această activitate interactivă care îi așază  în prim plan le va stimula copiilor creativitatea şi talentul și ne dorim să devină o posibilă modalitate prin care lectura să-şi recapete locul binemeritat printre preocupările constante ale tinerei generaţii.

Micul librar se va realiza lunar în librăriile Diverta și este o campanie subsidiară Clubului de lectură Printre litere, proiect național de stimulare a cititului în rândul elevilor.

Mai multe detalii, pe pagina de facebook dedicată evenimentului, Micul librar.

Clubul de carte Printre litere este un proiect Litera Educațional. Clubul este destinat elevilor de școală primară, gimnazială și de liceu și își propune ca în timp, cu răbdare și perseverență, să cultive copiilor plăcerea de a citi. Totodată, Clubul de lectură Printre litere se dorește a deveni și o strategie de predare la clasă, o activitate care să adune elevii în grupuri eterogene și să îi conecteze la toate aspectele legate de lectură.

Comunicat Editura Litera

bogdan
Total
3
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cărți ieftine

50% reducere la mii de cărți, doar azi, 15 februarie 2017. Vezi codul de reducere

Next Article
Arta sunetelor

Recenzie la cartea Arta sunetelor, de Radu Lupașcu

Related Posts
Clubul de carte Litera
Citește mai mult

Invitație la Clubul de carte Litera!

Jurnalistul cultural Marius Constantinescu este amfitrionul întâlnirilor cu cititorii în clubul de carte Litera. Ajuns în al șaptelea…

Total
3
Share