fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

MINI MBA, o nouă colecție de excepție lansată de Evrika Publishing

MINI MBA

MINI MBA, o nouă colecție de excepție lansată de Evrika Publishing: soluții și exemple concrete pentru finanțarea și conducerea eficientă a afacerilor în contextul COVID-19

Criza economică determinată de pandemia de COVID-19 a lăsat răni adânci în mediul de business global. Antreprenoriatul din România, parte a ecosistemului economic planetar, a suferit de pe urma efectelor negative ale coronavirusului, fiind prefigurate implicații pe termen mediu și lung. În această perioadă nefastă pentru afaceri, finanțarea și buna administrare a companiei sunt, pentru antreprenori, principalele preocupări cotidiene.

Pentru a veni în sprijinul mediului de business din România, Evrika Publishing a lansat MINI MBA, o nouă colecție ce cuprinde publicații editoriale de mare actualitate. Volumele apărute în această colecție se adresează în primul rând antreprenorilor, oamenilor de afaceri, însă și tinerilor dornici să demareze o afacere sau celor interesați să înțeleagă fascinanta lume a finanțelor. Lucrările sunt scrise într-un limbaj economic accesibil, conceptele sunt explicate clar și exemplificate prin zeci de studii de caz.

Cosmin Baiu

Primele două titluri din această colecție, ambele semnate de Cosmin Baiu, tratează elemente esențiale pentru orice antreprenor și oferă soluții și exemple concrete pentru a-și finanța corect și conduce eficient afacerea.

„Antreprenor în dificultate, CAUT FINANȚARE!” este un must-have pentru oamenii de afaceri care se confruntă cu dificultăți, mai ales în această perioadă. Produsele financiar-bancare, analiza financiară a companiei în funcție de tipologia afacerii, analiza proiectelor de investiții, redactarea Planului de afaceri și multe studii de caz menite să exemplifice subiectele abordate sunt câteva dintre temele tratate de autor în acest volum.

Al doilea titlu din noua colecție Evrika Publishing dedicată antreprenorilor este „MANAGER sau IMPOSTOR: Managementul performanței în afaceri”. Cosmin Baiu explorează, prin  exemple practice, o serie de teme esențiale pentru oricine dorește să-și dezvolte o afacere de succes: etica în afaceri; cele 10 aptitudini ale managerului ideal; managementul performanței echipei de vânzări; managementul performant al echipelor suport (operațiuni, financiar, risc, resurse umane).

După cum însuși Cosmin Baiu mărturisește, „limbajul este accesibil oricărui antreprenor, indiferent de domeniul de activitate, ritmul este alert și captivant, iar textul abundă în exemple practice rezultate din experiența personală acumulată”.

Cele două volume pot fi achiziționate de pe site-ul „Universul Juridic Magazin” (UJmag.ro), cea mai mare librărie online din România specializată în cărți și reviste de drept, economie, business și fiscalitate.

În cursul acestui an își vor face apariția încă două cărți în această colecție, sub semnătura aceluiași autor, după cum urmează: „Analiza situațiilor financiare PENTRU TO(n)ȚI” și „Tehnici anti-fraudă prin exemple practice”.

Cosmin Baiu, MBA, are o experiență de peste 20 de ani în domeniul financiar-bancar, activând exclusiv în cadrul unor companii bancare de top la nivel european. A ocupat și ocupă multiple poziții de management executiv (Director Credite, Director Comercial Corporate & Retail, Director Executiv), fiind membru a mai multe Comitete de Credit. Multiplele sale experiențe din zone diferite, ce îmbină activitatea de analiză a riscurilor cu activitatea de vânzare produse financiare retail și corporate, excelenta cunoaștere a activității economice din România, conducerea cu rezultate excepționale a unor echipe de mari dimensiuni îi permit o viziune de ansamblu, unică, a lumii financiar-bancare. În perioada 2018-2019, Cosmin Baiu a publicat, la Evrika Publishing, volumele 1 și 2 din lucrarea „Analiza financiară pe înțelesul tuturor”, ce s-au bucurat de mare succes , primind aprecieri atât din rândul specialiștilor, bancherilor, cât și al oamenilor de afaceri.

Evrika Publishing este cea de-a patra editură fondată în cadrul Grupului editorial „Universul Juridic” și își are rădăcinile în „Colecția Business”, ce a funcționat în interiorul Editurii Universul Juridic cu mult înainte de lansarea editurii distincte, care să se adreseze acestei nișe. În cadrul prezentei colecții, printre alte titluri notabile, a văzut lumina tiparului cartea lui Marius Ghenea, „Antreprenoriat. Drumul de la idei către oportunități și succes în afaceri”, probabil cea mai citită și citată carte de business scrisă de un român pentru români. 

Comunicat Evrika Publishing

bogdan
Total
30
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Arta subtilă a nepăsării

Arta subtilă a nepăsării, cea mai vândută carte în 2020

Next Article
O altă poveste de iubire

Recenzie: O altă poveste de iubire, de Vasi Rădulescu

Related Posts

Total
30
Share