fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Mircea Cartarescu, distins la Salzburg cu Premiul de Stat al Austriei pentru Literatura Europeana pe 2015

cartarescu-orbitorMircea Cartarescu se va afla la inceputul saptamanii viitoare la Salzburg, unde ii va fi decernat Premiul de Stat al Austriei pentru Literatura Europeana pe 2015 (Österreichischer Staatspreis für Europäische Literatur). Ceremonia de acordare a premiului va avea loc luni, 27 iulie, in deschiderea Festivalului Salzburg, distinctia fiind acordata de ministrul austriac al culturii, Josef Ostermayer, iar discursul de laudatio va fi rostit de Ernest Wichner, director al Literaturhaus Berlin, conform portalului www.boersenblatt.net.

In luna aprilie a acestui an, Mircea Cartarescu a fost desemnat castigatorul acestei prestigioase distinctii literare europene, in valoare de 25 000 de euro, pentru intreaga opera literara, care se bucura de o importanta recunoastere internationala.

Dupa Eugène Ionesco, castigatorul din 1970, Mircea Cartarescu este primul autor roman distins cu acest premiu literar de mare traditie, decernat din 1965. Printre laureatii din anii trecuti ai premiului se numara scriitori ca W.H. Auden, Harold Pinter, Vaclav Havel, Italo Calvino, Doris Lessing, Milan Kundera, Salman Rushdie, Umberto Eco, Patrick Modiano, Javier Marias, John Banville etc.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

50% reducere la 50.000 de carti + alte bookurii. Nu rata surprizele de azi!

Next Article

Maratonul cartilor: 50% reducere la toate cartile Nemira in acest weekend

Related Posts

Total
0
Share