fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ne place ce citim. Recomandarea zilei (03.01.2013)

aici-ne-despartimCând capul familiei Foxman moare, soţia şi copiii se adună ca să îl plângă pe cel dispărut. Însă familia Foxman, aşa cum o înfăţişează scriitorul american Jonathan Tropper în romanul său Aici ne despărţim, nu este o familie ideală, ci una reală, în care afectele şi sentimentele sunt amestecate cu o textură inextricabilă de probleme, clişee şi automatisme, pe care viaţa cotidiană le aşează în calea fiecăruia dintre noi. În existenţa, altfel relaxată, a acestei familii, nici măcar un eveniment grav, cum este moartea cuiva, nu mai reuşeşte să provoace o undă de şoc, care să îi scoată, pe văduva şi pe copiii dispărutului, din traseele psihologice şi existenţiale pe care evoluaseră până atunci.

Cumpara cartea de aici

Judd Foxman, care este, cumva, naratorul şi raisonneur-ul romanului, suportă, de fapt, o dublă traumă. Moartea tatălui este dublată de pierderea soţiei, care îl părăsise recent pentru un realizator de radio, Wade Boulanger. Acesta din urmă este nu numai un tip nesuferit, ci şi unul pe care, de regulă, femeile îl detestă din cauza misoginismului său făţiş. Nu şi soţia lui Judd, însă, anomalie de neînţeles, care îl face pe personajul-narator să nu se poată conecta nicicum la tragicul moment al despărţirii de tatăl iubit.

Citeste aici toata recenzia scrisa de Razvan Voncu

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Ghidul complet al exercitiilor de fitness pe care le poti face acasa

Next Article

Reviste pentru colectionari la inceput de an

Related Posts

Total
0
Share